PUBLICITAT

Ramon Fontanilles soci d'IGMASA

«Andorra viu una transformació en el seu teixit empresarial»

Per Carmen Salas

Ramon Fontanilles és llicenciat en Economia i va cursar diferents màsters i postgraus a l’estranger, ja que creu que la visió internacional en el món empresarial és molt important. Va començar a treballar a Igmasa l’any 2004 i progressivament va anar assumint més responsabilitat fins a convertir-se en soci l’any 2016. Aquest creixement li ha permès conèixer les funcions i els valors que ara transmet a l’equip actual per desenvolupar una forma de treballar moderna i propera que considera marca de l’empresa.

–Amb quin objectiu va néixer Igmasa?

–El grup es va fundar fa més de 30 anys al Principat per ajudar les empreses i els emprenedors a desenvolupar i fer créixer el seu model de negoci, tant al país com a l’exterior, a través de l’externalització de serveis no essencials, com el comptable, l’administratiu o el fiscal. Actualment, l’equip directiu està format per quatre persones, que treballem en diferents àrees per transmetre als nostres clients aquesta visió multidisciplinària i internacional que sempre ens ha caracteritzat.

–L’objectiu que va donar origen a l’empresa és el mateix ara per ara?

–Ha canviat absolutament. Ara l’objectiu és transmetre als clients i inversors, tant locals com als que volen venir o internacionalitzarse, tot el que hem aprés amb la nostra trajectòria internacional. Estar en països diferents ens ha permès absorbir aspectes innovadors per implementar noves formes de treball, on el capital humà i la tecnologia són els pilars fonamentals. Així, estem situant l’assessoria i consultoria a una dimensió més adaptada al segle XXI i prioritzant la satisfacció de les necessitats dels nostres clients, tant en serveis com l’assessoria comptable, administrativa o fiscal, com altres àrees més innovadores com l’entorn de les criptomonedes i noves tecnologies.

–Quins del seus serveis tenen més demanda?

–Els serveis clàssics d’assessorament comptable i fiscal són els més sol·licitats. Així i tot, estan apareixent nous sectors i nous perfils de clients. La voluntat del joves per emprendre fa que haguem d’assessorar cada vegada més perfils emprenedors. Aquest fet és molt positiu per al país ja que genera noves siner- «Andorra viu una transformació en el seu teixit empresarial» Gent corrent gies i un nou teixit empresarial andorrà que regenerarà i farà evolucionar la societat actual, permetent que les empreses del país puguin créixer i renovar-se cap a nous sectors, actualment inexistents a Andorra. D’altra banda, l’obertura d’Andorra a l’exterior permet que molts empresaris i professionals liberals s’interessin per establir el seu centre de negoci a casa nostra.

–Què en pot dir dels clients andorrans?

–Andorra està vivint una transformació en el seu teixit empresarial. La disminució del pes econòmic dels sectors tradicionals ha provocat un canvi considerable en el perfil del nostre client. Hem passat d’un perfil molt conservador a una varietat de clients molt més heterogènia i amb fort component internacional i emprenedor que busca que el seu assessor tingui coneixements molt més amplis i que es mogui en un entorn molt més tecnològic i modern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT