PUBLICITAT

Gina Torrent Creadora de contingut per a Twitch

«Amb el 3D pots crear el món virtual que vulguis. No hi ha límits»

Per Carmen Salas

Gina Torrent sempre s’ha sentit atreta per la tecnologia, i després de formar-se en disseny i programació de videojocs a Madrid, on va conèixer molta gent d’aquest sector, es va llençar a fer ASMR, sons que aconsegueixen transportar els oients a llocs bucòlics i relaxants. Aquest any, però, ha obert Cokegin, el seu canal a Twitch, amb el seu propi personatge de realitat virtual en 3D amb el qual fa retransmissions en directe i prepara un projecte únic al món.

–Què és el que més li agrada del que fa?

–Crear contingut enfocat a un projecte concret i no tant en mi mateixa. Hi ha qui és protagonista del que fa, i després estan els creadors de contingut que centrem l’atenció en el projecte que desenvolupem. Si ets tu el protagonista, al final és més fàcil perquè ets el contingut, però en el meu cas el contingut sempre està enfocat en una idea que haig de fer crèixer, i això porta més feina.

–Vostè va començar fent sons. Amb quin objectiu?

–Sí, al 2019. En aquest cas el meu objectiu era aconseguir la màxima qualitat de so i que la gent en tancar els ulls tingués la sensació de ser on jo volia que fossin, ja fos a l’Amazones o en un altre lloc.

–I ara prepara projecte per Twitch amb un personatge virtual en 3D. Què em pot dir d’aquest món?

–El món vtuber (youtuber virtual) va començar al voltant del 2015 a països com el Japó, Corea del Sud i la Xina, però es va popularitzar quan al 2019 va arribar als Estats Units. A mi el que més m’agrada és que amb el 3D es pot fer el que vulguis, no hi ha límits. Pots crear un món virtual segons els teus gustos, tens llibertat total a l’hora de fer stream.

–Quin tipus de contingut ha creat?

–Al principi em vaig fixar molt en el que feien un parell de noies que enfocaven tot el seu contingut en què fos dinàmic, és a dir, que pagaves uns diners per accedir a l’stream i hi passaven coses. Però em vaig adonar que la gent quan hi ha molta repetició es cansa, i ara estic creant el meu propi univers, un espectacle virtual que es podrà veure en la seva totalitat i influir en el que passa. Ara mateix soc l’única persona al món que està preparant un projecte així.

–Com se li va ocórrer la idea?

–Va sorgir a partir de llegir Segona oportunitat a l’edèn, un llibre de ciència-ficció. Vaig pensar en la possibilitat de portar-ho a la realitat virtual perquè la gent pogués decidir el que passaria en tot moment. A la Websummit de Portugal, una de les fires de tecnologia més importants del món, vaig conèixer gent molt important de la indústria que està molt interessada; a més també tinc el suport del Govern.

–I quan té previst tenir-la enllestida per compartir-la?

–Segurament al maig de l’any que ve tindrem un alfa, la primera prova del món virtual. El contingut serà en anglès perquè els meus seguidors són de tot el món.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT