PUBLICITAT

Miguel Oliver Humorista i ‘game master’ d’‘escaperooms’

«Tenim ganes de tornar a fer molt de soroll un altre cop»

Per Laia Bautista

L'humorista i 'Game Master' Miguel Oliver.
L'humorista i 'Game Master' Miguel Oliver.

Miguel Oliver, conegut artísticament com a Miki, es dedica a fer de Game Master, juntament amb la maquilladora de fantasia Betsabe Ripoll, en una de les empreses de sales d’escapisme d’Andorra la Vella. A més,  també és un conegut humorista que va formar part del grup de Quelcom Andorra i que, d’aquí poc, tornarà a ser més actiu dins del món de l’humor sota el nom Mikivand, un duo format amb el també humorista, Ivan Lira.

–Què és un Game Master?
–Un Game Master és l’encarregat d’introduir i dirigir la història de la sala on es tancarà a un grup de persones que tindran com a objectiu escapar de la sala amb un temps limitat.

–Des de quan s’hi dedica?
–La veritat fa relativament poc que m’hi dedico, però almenys és una manera per a practicar l’actuació.

–Què és un escaperoom? 
–Un escaperoom és una sala on es tanca un grup de persones que tenen com a objectiu buscar objectes i resoldre trencaclosques que els permetran aconseguir sortir de la sala. També existeixen els escapehalls que consisteixen en desxifrar enigmes i trencaclosques d’un objecte en concret. 

–De quants en disposa l’empresa on treballa?
–A l’empresa on treballo tenim tres sales: dos escaperooms –un per a parelles i un altre per a un màxim de sis persones– i un escapehall sobre pirates. Tots tenen aproximadament una durada de 60 minuts, tot i que a vegades intentem deixar una mica més de marge per no trencar la màgia del joc.

–Què és el que més li agrada de la feina?
–M’encanta aconseguir que les persones s’endinsin al joc, tot i que, per a mi, també és una manera per a poder seguir actuant. Reconec que a vegades és una feina feixuga quan els més veterans venen a resoldre les sales, perquè moltes vegades vénen amb la mentalitat d’arribar per a sortir el més ràpid possible i s’obliden de gaudir de l’experiència.
–S’està plantejant en tornar al món de l’humor o de l’actuació?
–La veritat és que sí que tinc alguna cosa entre mans, però encara està en la recambra. El que li puc assegurar és que tornaran a venir coses noves en l’àmbit de l’actuació i de l’humor més enllà dels escaperooms, i no ho faré sol, sinó que m’acompanyarà el meu amic i company Ivan Lira. Junts reactivarem el duo Mikivand.

–Em podria anticipar amb què està relacionat aquest retorn?
–Des del meu punt de vista, a Andorra han estat passant moltes coses i considero que és hora de tornar amb més humor i crítica social, tenim ganes de tornar a fer molt de soroll un altre cop i donar veu a les situacions que s’han vist i que s’estan vivint al Principat. Però això no serà possible fins que les mesures i l’emergència sanitària tornin a estabilitzar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT