PUBLICITAT

Alejandra Pereyra Docent, fotògrafa i cofundadora de Darah Pakta

«Fem una bijuteria de fantasia que no deixa indiferent»

Per Carmen Salas

A Alejandra Pereyra, apassionada de la fotografia i la pintura, la creativitat li dona vida i li ajuda a fugir de la rutina, una necessitat que comparteix amb la seva germana Gabriela, amb la que fa 10 anys, i després d’una etapa complicada, es va comprometre a lluitar plegades per allò que les fa felices. Així va néixer, el projecte de bijuteria reciclada Darah Pakta, amb peces al voltant dels 30 euros i que ara compleix la primera dècada de vida positiva amb l’objectiu complert: vehicular la seva vessant artística sense perdre de vista cert factor reparador.

–Com va sorgir la idea de crear Darah Pakta?

–Arran d’un pacte entre la Gabriela i jo, una promesa que ens vam fer de no deixar mai de buscar la felicitat i mantenir-nos unides, perquè en aquells moments estàvem passant uns moments difícils. Vam pactar que independentment de les circumstàncies no ens rendiríem mai. A iniciativa de la Gabriela, vam crear aquest projecte per fer bijuteria a partir de peces que ja teníem i que no utilitzàvem. Deu anys després el pacte continua vigent, s’ha de fer el que t’agrada.

–El nom té relació amb el pacte?

–Sí, a partir del nostre pacte de sang entre germanes vam trobar la seva equivalència en indonesi i ens van encantar.

–Com fan les peces?

–Desmuntem les que tenim completament i a partir d’aquí dissenyem i fem a mà una peça nova per donar-li un segona vida. Són, per tant, dissenys únics, exclusius que no es poden repetir. Fem veritables joies de fantasia pel cos. Una bijuteria que no deixa indiferent.

–Posi’m alguns exemples.

–Fem anells units a polseres, cadenes per la cintura i els malucs, collarets, diademes. L’estil està inspirat una mica en les ballarines de dansa del ventre. El resultat és molt extremat i espectacular, molt cridanera.

–On es poden veure i adquirir?

–A les nostres xarxes socials (Instagram i Facebook), principalment. Quan vam començar teníem algunes peces a la venda en petites botigues de roba, però ara estem centrades en fer una col·lecció gran i quan l’exposem la posarem a la venda. De fet estem preparant un esdeveniment per ensenyar les noves propostes. Si les condicions ho permeten, ens agradaria presentar-la abans de Nadal.

–Aquest tipus de bijuteria és per a una dona atrevida o la pot portar tothom?

–A priori estan més pensades per països més càlids que Andorra, ja que és una bijuteria ideal per portar a sobre de la pell, però també hem fet algunes campanyes amb opcions per posar-se-la a sobre de jerseis o vestits bàsics, per anar a una festa, per exemple. La nostra bijuteria vesteix enormement, canvia totalment el look.

–A les seves campanyes utilitzen models de dona reals.

–Sí, hem tingut la sort de col·laborar amb models, esportistes, blogueres i cantants d’Andorra i estem molt agraïdes. Jo faig les fotos i la meva germana s’encarrega de preparar els outfits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT