PUBLICITAT

Betsabe Ripoll Maquilladora de personatges fantasia

«El maquillatge fantasia és un mitjà d’expressió més»

Per Laia Bautista

La maquilladora de fantasia, Betsabe Ripoll.
La maquilladora de fantasia, Betsabe Ripoll.

Betsabe Ripoll, de nom artístic Betsarte, ha estudiat estètica i avui dia té un compte d’Instagram on penja fotografies dels seus maquillatges de personatges fantasia. Amb motiu del dia internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones, Ripoll utilitzarà la seva pell per retratar les marques i les seqüeles que pateixen moltes persones que són víctimes d’aquesta violència.
 
–Què és per a vostè maquillar-se?
–Per a mi maquillar-me és un mètode que m’ajuda a desestressar-me i quan veig el resultat final també m’aporta molta satisfacció personal. A més considero que és un mitjà d’expressió més amb el que puc transmetre molts missatges.

–Quan va començar a dedicar-se al món del maquillatge fantasia?
–Arran de la pandèmia vaig animar-me a provar coses noves i el món del maquillatge fantasia era un aspecte que tenia ganes de provar. M’he maquillat de diversos personatges de pel·lícules famoses de Tim Burton, de Marvel i de Disney. De fet, ha agradat tant a la gent, que fins i tot he tingut l’oportunitat de col·laborar amb altres maquilladores espanyoles professionals en aquest àmbit.

–Considera que aquest maquillatge té cabuda a Andorra?
–Des del meu punt de vista, crec que és bastant complicat dedicar-se en aquest àmbit aquí a Andorra, perquè no és un art molt conegut. A més, aquí no hi ha gran part del maquillatge que utilitzo per a caracteritzar-me, fet pel qual l’he de comprar a fora.

–Quins materials utilitza i quant de temps dedica per caracteritzar-se?
–Depèn del personatge, puc dedicar des de dues hores fins a 10 i els productes que utilitzo és maquillatge convencional (màscara de pestanyes, perfilador d’ulls, ombres, etc.), d’aigua (l’aquacolor), pròtesis (làtex, carn artificial per fer cicatrius) i materials de papereria.

–En què consistirà la caracterització pel dia per l’erradicació de  la violència envers les dones?
–Tinc pensat retratar una persona que ha passat per això fent ús del meu maquillatge. Tot per donar més visibilitat a aquest tipus de violència que, desgraciadament, encara és molt present en la nostra societat.

–Quin missatge vol transmetre?
–Amb aquesta caracterització vull transmetre que estic en contra de la violència i considero que amb el meu talent puc arribar a moltes persones. 

–Per quin motiu ha decidit emprendre aquesta iniciativa?
–Vull deixar clar que estic en contra de qualsevol classe de violència, però, en aquest cas, he pres la iniciativa de retratar les conseqüències que ha viscut una víctima per violència de gènere, perquè és una situació que he viscut molt de prop. A més, desgraciadament, tothom coneix algú que ha estat víctima d’aquesta violència, tant homes com dones, i encara hi ha molta desinformació sobre aquest tipus de maltractament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT