PUBLICITAT

Olga Moran Dissenyadora i gestora de Laminand

«Venem làmines, productes sostenibles i personalitzables»

Per Laia Bautista

La germana petita, Olga Moran, a l'estudi de treball.
La germana petita, Olga Moran, a l'estudi de treball.

L’Olga Moran és la dissenyadora dels productes personalitzables de Laminand, una empresa familiar formada per la seva germana gran, Imma Moran, encarregada de l’atenció al client i de la distribució dels productes, i la mitjana, Alba Moran, que és qui gestiona el web i les xarxes socials de l’empresa. Enguany, Laminand tindrà un estand al poblet de Nadal.

–Com va sorgir Laminand?
–Tot va començar fa tres anys, perquè la meva germana mitjana –l’Alba– des de sempre ha fet detalls personalitzats. Així que a l’agost vam definir el projecte i al setembre vam decidir fer el pas començant a vendre làmines decoratives, un producte que amb el temps va agradar molt, per aquest motiu vam decidir crear l’empresa com a tal.
 
–Què és el més complicat d’obrir una empresa?
–Quan vam crear-la no estàvem molt ficades en com funcionava, fet pel qual vam haver de demanar ajuda a familiars que ja n’havien obert alguna. A partir d’aquí ja va ser més fàcil. Tot i que recordo que el més complicat va ser les cotitzacions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), perquè hi ha diferents maneres de fer-ho.

–A banda de les làmines, quins mena de productes venen?
–Amb el pas del temps vam decidir reinventar-nos i vam començar a introduir els productes personalitzats. Des de tasses i carmanyoles fins a necessers, bosses i trencaclosques. Per últim, vam introduir els productes sostenibles promocionals per a empreses. 

–I de productes sostenibles?
–Ara mateix, tots els productes (gots, palletes, carmanyoles, etc.) són de fibra de bambú. Tot i que també tenim productes plantables com llapis o punts de llibre que contenen llavors d’hort o de flors. A demanda també fem catàlegs amb paper reciclable o targetes de visita amb llavors.

–Quin és el producte més emotiu que han preparat?
–Recentment una noia ens va encarregar una làmina de naixement amb la condició d’afegir les empremtes dels dits del nadó i les dels pares. A més, com a dibuix principal, la clienta ens va demanar que al centre de la làmina hi hagués la joguina del nen amb una frase que deia «les aventures comencen aquí».

–Han pensat obrir una botiga física?
–La veritat és que sí que ho hem estat pensant, però ara mateix no ens sortiria gaire a compte, perquè hauríem de pagar un lloguer i nosaltres el que volem és comprar un lloc fix. Però mai se sap. Si tenim una clientela fidel més extensa, probablement sí que faríem el pas, però, ara per ara, preferim seguir amb la botiga en línia. Tot i això, intentem tenir sempre un estand als mercats i celebracions que es fan al país per donar-nos a conèixer més. Per aquest motiu, també estarem al poblet de Nadal de la capital. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT