PUBLICITAT

Norma Lloret Cosmetòloga i naturòpata

«Envellim perquè permetem al nostre cos que envelleixi»

Per Carmen Salas

La seva feina l’apassiona i això la Norma Lloret ho transmet quan parles amb ella. Fa 20 anys que cuida la pell de les seves clientes a Barcelona, formant personal de farmàcies i laboratoris, i des de fa un temps també col·labora amb la Farmàcia Pasteur, i ofereix el seus serveis a l’spa de l’hotel Abba Xalet Suites de Sispony, on precisament aquest dijous farà una xerrada sobre com revertir el pas del temps en la pell per a aquelles dones que es vulguin cuidar de manera saludable.

–Quins serveis ofereix a les seves clientes?

–Els ofereixo un anti-aging natural. El cos té la capacitat de regeneració i això és el que els recordo, que poden fer-se grans però bé. Tenim una edat genètica, una edat cel·lular i una edat al DNI, i el que jo faig és una teràpia amb la meva marca de cosmètics, Elaboratorie, i una tècnica que es diu mesolips que aconsegueix que les cèl·lules facin un altre cop el procés metabòlic que feien quan teníem 20 anys.

–I aconsegueix revertir l’envelliment?

–Sí, perquè nosaltres no envellim pel fet de viure, sinó perquè permetem al nostre cos que envelleixi. I jo, amb la meva teràpia, observo primer la pell i quins són els mecanismes que estan activant que tu et facis gran. I a continuació ho reverteixo des d’una visió homeopàtica, natural o fitoterapèutica, o fins i tot alimentària.

–La cosmètica és la porta d’entrada però al final el tractament és global?

–Sí, és un anti-age holístic perquè la gent no envelleix perquè sí, sempre hi ha una raó. La majoria de problemes que em vénen a consultar, com ara acne, èczema o psoriasi, acostumen a tenir una arrel emocional. Si estàs nerviós, fas que el teu sistema immunològic baixi i que hi hagi efectes en cadena.

–On es poden adquirir els productes d’Elaboratorie?

–A les farmàcies Pasteur, i d’aquí a poc temps també a través del meu web. Tinc dues línies, una per a particulars per seguir el tractament a casa, i una altra per a professionals, ja que són productes que es fan servir a la consulta o a qualsevol centre d’estètica o bellesa.

–Hi ha moltíssims cosmètics al mercat, però sabem utilitzar-los?

–No tenim ni idea. Segons els anuncis sembla que tot li vagi bé a tothom, i no és així, perquè ningú té la pell igual. I la gent no n’és conscient perquè la indústria cosmètica el que fa generalment es oferir matèries primeres perquè les consumim sense cap mena de recomanació professional. I el diagnòstic és l’arrel de tot. A mi m’agradaria canviar-ho.

–Quins tres passos són bàsics per cuidar la pell?

–El pas més important és netejar, de dia i de nit, perquè la pell s’embruta molt, més del que ens pensem. Després, s’ha de veure si la pell té deshidratació o desnutrició, ja que no és el mateix tenir gana o set. Si no ho sabem, el millor és netejar bé i utilitzar una crema que sigui aigua-greix. I també, un cop a la setmana, seria recomanable fer un peeling químic per regenerar les cèl·lules. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT