PUBLICITAT

Jordi Porta Cofundador del cor de rock d’encamp

«La màgia del cor és un temps molt limitat que passa volant»

Per Laia Bautista

El cofundador del Cor Rock d'Encamp en una actuació.
El cofundador del Cor Rock d'Encamp en una actuació.

El Jordi Porta és cofundador del Cor de Rock d’Encamp de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp (EASE) juntament amb el Gil Blasi. Enguany, participaran en el Canolich Festival, a l’encesa de llums d’Encamp i al poblet de Nadal. 
 
–Com va fundar-se el Cor d’Encamp?
–El novembre del 2009 el Gil Blasi i jo vam decidir engegar el projecte. La idea va sorgir després que el cor de l’escola de Sentmenat fes una actuació a Encamp l’any 2008. Recordo que, tot i que encara no teníem el cor, vam cantar amb ells. Va ser quan vam descobrir que és possible cantar a secundària. Per aquest motiu, el curs següent vam crear el cor i s’hi van inscriure una quinzena de noies de segon i de tercer cicle.

–Com s’estructura?
–Pel que fa a les veus, s’organitza (de les més agudes a les més greus) sopranos, contralts i baixos. D’aquesta manera, treballem veu per veu per adjuntar-les i que sonin harmònicament bé.

–Fa alguna sel·lecció?
–Nosaltres no fem cap sel·lecció prèvia de cant. Només fem una petita entrevista per conèixer les persones que volen inscriure’s. Sempre diem que ens agraden els cantants de dutxa i que al cap d’uns anys acaben cantant força bé.

–Quantes persones hi ha inscrites al cor enguany?
–Ara és el moment que més persones tenim inscrites, però cada any és així. Tenim uns 75 alumnes, però després de Nadal tindrem algunes baixes i ens situarem a la seixantena d’inscrits, com és habitual. Al cor també tenim professors que venen a cantar.

–Quan es fan els assajos?
–Normalment fem dues sessions a la setmana. El dimarts de les 17.00 hores a les 18.30 hores després de la jornada escolar i el dimecres de 14.00 hores a 15.00 hores.

–Quines actuacions hi ha previstes?
–El 20 de novembre actuarem al Canolich festival de Sant Julià de Lòria. També ens han proposat cantar a l’encesa de llums de nadal de la parròquia d’Encamp i en algun acte nadalenc a la Massana. Normalment, també actuarem pel poblet de Nadal.  

–Com definiria el cor d’Encamp?
–La màgia del cor és això: és un temps molt limitat –quatre anys com a màxim– que passa volant. En aquest període som capaços d’agafar a nens que no tenen cap experiència en el cant i que interpretin les cançons que preparem.

–El cor d’adults, quan es va crear i com s’estructura?
–El cor d’adults (Cor de Rock d’Andorra) és per a les persones que són de fora de l’EASE. El vam crear l’any 2015 i ara mateix tenim una cinquantena de persones. Els assajos es fan els dimarts de les 19.00 hores a les 21.00 hores a l’EASE i poden inscriure’s a partir dels 16 anys per 30 euros trimestrals i pels majors de 18 anys el cost és de 70 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT