PUBLICITAT

Víctor Aguado Propietari de la botiga Snow Clouds

«El 90% dels nostres clients són fumadors que volen deixar-ho»

Per Lídia López

El Víctor Aguado és propietari de la botiga Snow Clouds, especialitzada en productes pel vapeig. Va arrencar el negoci fa tres anys amb el Miguel Garrido, i promociona l’ús d’aquest producte per deixar de fumar. 
 
–Què ofereixen a l’establiment?
–Tenim tot el que té a veure amb la cigarreta electrònica, que també s’anomena vapejador, i de fet, jo prefereixo anomenar-lo així. És una tipologia de producte que té com a finalitat que la gent deixi de fumar.

–Les persones el consumeixen per substituir l’hàbit de fumar?
–Penso que la societat va cap a un model on cada vegada es fumi menys. No sento que sigui quelcom que estigui de moda, perquè ja fa molts anys que és al mercat, però, com qualsevol altre producte, té onades més altes. I m’agradaria destacar la seva implantació en països com el Regne Unit, on el col·legi de metges va destacar que la cigarreta electrònica és un 95% menys perjudicial que el tabac, i de fet, s’ofereix directament als hospitals com a mètode per deixar de fumar, com bé poden ser els xiclets de nicotina, per exemple.

–De fet, tenen líquids amb nicotina i sense, oi?
–Sí. Nosaltres recomanem a la gent que vol deixar de fumar que comenci amb un producte que contingui nicotina, perquè a banda de mantenir l’hàbit de posar-se alguna cosa a la boca i expulsar fum, cobriran aquesta dependència física. A més, hi ha una altra cosa bona, i és que pots regular la quantitat de nicotina que emet per anar-la reduint progressivament. Tot i això, vull destacar que la nicotina no és l’element més perjudicial del tabac, així que d’entrada ja es guanya. En qualsevol cas, si ve una persona que mai ha fumat a la botiga, directament li recomano que no vapegi o que ho faci exclusivament amb líquids sense nicotina.

–Quin perfil de clients tenen?
–Doncs força variat. Tenim persones de totes les edats, des dels 18 anys fins a més enllà dels 70, i tant homes com dones. La majoria són residents aquí a Andorra, tot i que també venen persones de fora perquè, i no ho dic perquè la botiga sigui meva, però tenim una bona varietat de productes i sempre estem atents del que va sortint per portar-ho. El que sí que es pot dir és que el 90% dels clients nostres són fumadors que volen deixar-ho, mentre que el client recreatiu és molt residual.

–Em pot mencionar algun gust particular i els que més agraden?
–És una qüestió molt àmplia i complexa. Els gustos que més funcionen són els fruitals i també els dolços: tot el que tingui a veure amb pastissos, xocolata, vainilla, crema, gelat... També funcionen bé les begudes energètiques i els còctels. En canvi, fa un temps es van provar gustos més estranys com pollastre a l’ast i similars, però no van funcionar.

–I a vostè, quin li agrada més?
–El meu líquid de capçalera, per així dir-ho, és un de galeta glacejada de maduixa i núvols de llaminadura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT