PUBLICITAT

Gil Blasi Baixista de Black thursday i cofundador del Cor de rock d’encamp

«Hem començat a incloure cançons originals al repertori»

Per Laia Bautista

El baixista Gil Blasi.
El baixista Gil Blasi.

El Gil Blasi és baixista del grup de rock Black Thursday i cofundador del grup Cor de Rock d’Encamp. El 6 i el 13 de novembre actuaran a l’Andorra Shopping Festival representant la marca Jack Daniel’s.
 
–Com va fundar-se el grup?
–El grup va sorgir a partir d’una composició original que vam preparar per homenatjar els 30 anys de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp. La cançó, que vam interpretar juntament amb el Cor d’Encamp, vaig elaborar-la amb el meu amic Moi Jaén, membre del centre educatiu i actual guitarrista del grup. Recordo que va ser molt emotiu i que en aquell moment ens vam adonar que musicalment ens enteníem molt bé i que podíem anar més enllà. Jaén ja formava part d’un altre grup amb l’Amador Ramos i l’Alvaro Sánchez i, d’aquí, vam decidir ajuntar-nos per formar el grup Black Thursdany.

–Quin és l’origen del nom Black Thursday?
–El nom prové dels assajos que els fem els dijous i que al principi començaven i acabàvem molt tard a la nit.

–Quin gènere musical predomina?
–Actualment treballem l’àmbit anglosaxó i fem algunes versions, però sempre recuperem les cançons del repertori per polir-les i retocar-les per ser tan fidels com sigui possible. La novetat, però, és que tant Jaén com jo hem començat a fer composicions pròpies, de les quals ja n’hem estrenat dues en directe i estem molt satisfets de la bona acceptació que ha tingut, tenint en compte que fem versions clàssiques de rock.

–Quan va començar a tocar el baix?
–Professionalment des del 2008, tot i que vaig tenir el meu primer baix quan era adolescent. No va ser fins als 25 anys que vaig decidir aprendre’l a tocar-lo sense la pua i amb tècniques de slap. Tot el que sé és gràcies al mestre Greg Aguiló, qui em va donar les eines per a poder arribar on soc.

–Quan és la pròxima actuació del grup?
–El 6 i el 13 de novembre actuarem a l’Andorra Shopping Festival, representant la marca Jack Daniel’s.
–Com va ser l’experiència de grabar un videoclip per homenatjar els sanitàris, juntament amb el Cor d’Encamp i el quartet de l’ONCA?
–Li he de dir que abans de la pandèmia ja teníem programat fer una actuació amb el Cor d’Encamp i el quartet de l’ONCA. Així que quan la situació sanitària va començar a disminuir vam decidir tirar endavant el projecte, però per una causa solidària: homenatjar els professionals sanitaris i els voluntaris, que tant han donat durant l’emergència sanitària i que segueixen donant-ho tot el dia a dia. A banda d’això, gravar un videoclip va ser una experiència inoblidable per a tots.

–Teniu pensat fer actuacions en directe els tres grups junts?
–Sí que tenim pensat fer més concerts junts quan passi una mica tot i versionar, per exemple, amb la cançó Bohemian Rhapsody. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT