PUBLICITAT

Gerard Ponce Director de fotografia

«El món de l’audiovisual ha de créixer més dins d’Andorra»

Per Laia Bautista

El director de fotografia, Gerard Ponce.
El director de fotografia, Gerard Ponce.

El Gerard Ponce ha estudiat direcció de fotografia a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB). En un principi va dedicar-se exclusivament al món de la fotografia, però en l’actualitat es dedica al món de l’audiovisual.
 
–Per què vas decidir cursar aquests estudis universitaris?
–Sempre he tingut molta habilitat artística i bon ull per crear, però el motiu que em va impulsar a cursar aquests estudis va ser una amiga que em va fer conèixer la professió.

–Primer es va dedicar al món de la fotografia. Què és el que li va cridar l’atenció?
–Fa temps que em dedico al món de la fotografia. La meva primera càmera van regalar-me-la l’any 2016, quan vaig complir 17 anys. Primer, vaig començar a fer retrats a amics i a coneguts, i després, per donar-me a conèixer per les xarxes socials, vaig crear-me un compte a Instagram per publicar-les. Quan la meva passió per la fotografia va estendre’s, la gent va començar a contactar amb mi i vaig començar a fer les meves primeres sessions.

–Què és per a vostè la fotografia?
–Per a mi la fotografia és una manera d’expressar la meva part més artística i una eina que m’ha servit per conèixer a molta gent.

–Ara es dedica més a l’àmbit audiovisual. Per què?
–Ara em dedico més a l’àmbit audiovisual, perquè és el que he estudiat, és una extensió que va una mica més enllà del que he fet fins ara. També, perquè aquest vessant m’està portant projectes més ambiciosos i que m’omplen més. De totes maneres segueixo fent fotografies de manera regular, ja que és una activitat amb què gaudeixo molt i que no tinc pensat a deixar-ho.

–Com és el sector de l’audiovisual a Andorra?
–Des del meu punt de vista, desitjo que el sector de l’audiovisual creixi i s’animin a rodar més a Andorra, perquè considero que encara no s’ha donat a conèixer el potencial natural i paisatgístic que té el Principat.

–Quins projectes ha fet com a director de fotografia?
–Com a director de fotografia he fet la pel·lícula Tantum, els curtmetratges El Joc, Temor i Vinilo, els anuncis pel Fòrum Jove i Ecofrog Andorra, a més del videoclip Don’t get it wrong del grup de música Four Flags. Tor i això, també he participat en altres càrrecs dins l’equip de càmera o de llum a la pel·lícula El Fred que Crema i El Metralla, al documental de La Generació Silenciosa i el videoclip Connectats del grup de música català Buhos.

–Quins projectes professionals ha fet en aquest àmbit?
–Ara mateix estic pendent de fer com a director de fotografia, juntament amb el director David Moreno que és un bon amic meu, el videoclip All the Pretty Little Horses del grup d’Hysteriofunk. En els pròxims mesos també participaré en la sèrie de televisió espanyola Lectura Ligera. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT