PUBLICITAT

Marta Brucart Cantant i ballarina de dansa del ventre

«Els moviments de la dansa del ventre ajuden a tonificar tot el cos»

Per Carmen Salas

Marta Brucart és cantant i va descobrir la dansa del ventre a Sabadell fa 18 anys, molt abans de venir a viure a Andorra, on actualment imparteix la segona edició d’un taller d’iniciació d’aquesta dansa originària d’Egipte al Centre Cultural i de Congressos Lauredià de Sant Julià de Lòria. El que va començar com una opció per acabar amb els mals d’esquena, amb el pas del temps s’ha convertit en una passió que transmet a les seves alumnes, amb les quals planeja actuar al proper Nadal.

Com va descobrir aquest tipus de dansa?

Patia moltes lumbàlgies i ciàtiques, fins que una companya de feina em va recomanar fer classes de dansa del ventre i el dolor va desaparèixer. I des de el primer moment em va captivar. Molt de temps després,fa uns sis anys, una companya que vivia a Tarrassa em va demanar de fer un taller i vaig veure que a la gent li agradava com ho feia. Va ser quan vaig decidir portar el taller també a Andorra.

Què ensenya a les seves alumnes?

Moviments molt bàsics i senzills amb els quals aprenen a col·locar el cos, a tenir la postura correcta per no patir lesions i que a la vegada els ajuden a enfortir-lo i a guanyar elasticitat. Quan ja han adquirit les primeres nocions és quan comencem a fer coreografies, unes quatre setmanes després.

Quin és el perfil de les seves alumnes?

Dones d’entre els 25 i 45 anys. Algunes s’apunten per millorar la seva postura corporal però també hi ha qui simplement vol bellugar-se una mica sense haver de fer una activitat esportiva, potser més monòtona, perquè ballar és més amè.

Aquesta dansa és molt femenina i sensual. Els costa deixar-se anar?

Depèn de cada persona (somriu), però totes acaben trobant la seva manera de transmetre i els moviments amb què se senten més còmodes i que seran els que potenciaran.

Quines serien les parts més importants de la dansa del ventre?

Hi ha els accents i les ondulacions. Els primers serien els moviments més enèrgics, que tonifiquen, i les ondulacions són moviments on predomina la flexibilitat i que aporten la sensualitat.

La dansa del ventre té moltes seguidores, però també la ballen els homes?

És una dansa ideal per a les dones perquè els seus moviments tonifiquen tot el cos, però especialment el sòl pèlvic, i a més ajuden a millorar l’autoestima, però hi ha ballarins molt bons; de fet, un dels mestres més importants va ser Mahmoud Reda, ballarí i coreògraf egipci considerat el precursor de la dansa del ventre a la resta del món.

Té previst fer algun tipus d’exhibició amb públic?

Sí, és molt possible que al Nadal, quan les noies portin una mica més de temps ballant i si estan preparades, fem una actuació conjunta amb la Mònica Bou, de dansa Isadora i de dansa del ventre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT