PUBLICITAT

Josep Cotanda Instagramer sobre cultura d’Andorra

«La curiositat és l’antídot a l’avorriment i a la depressió»

Per Laia Bautista

Imatge de Josep Cotanda
Imatge de Josep Cotanda

El Curiós d’Andorra és el nom artístic de l’instagramer Josep Cotanda. Al seu compte penja vídeos curts sobre la cultura i notícies del Principat en català i amb un toc humorístic.

–En què consisteix El Curiós d’Andorra?
–Es tracta del meu compte d’Instagram on faig vídeos, amb un to d’humor, sobre la cultura i algunes notícies d’Andorra. En aquest sentit, intento fer vídeos de curta durada que siguin educatius, però alhora que enganxin i no avorreixin les persones que els veuen. En altres paraules, amb El Curiós d’Andorra pretenc satisfer les curiositats que tenen les persones sobre la cultura andorrana.

–Amb quin objectiu va començar a difondre aquest tipus de contingut?
–En primer lloc, ho vaig fer per a conèixer coses del meu entorn, perquè tot i que la meva família és andorrana, jo no vaig criar-me a Andorra, sinó a prop de Barcelona. Durant la meva infància, pujava al Principat i sempre tenia curiositat per descobrir molts llocs del país. La seva cultura sempre m’ha cridat l’atenció, com per exemple l’estil arquitectònic de les esglésies. Per això, quan vaig decidir venir a residir oficialment al país, vaig començar a documentar-me per donar més difusió a la cultura d’Andorra, però tenia molt clar que ho volia fer trencant amb la monotonia i jugant amb l’humor. 

–Per què va decidir posar-se com a nom artístic El Curiós d’Andorra?
–Sempre he sigut una persona molt curiosa, per això el nom és un recordatori de qui soc i que em defineix. D’aquesta manera, aquest adjectiu també és una manera de poder cridar l’atenció a les persones que també tenen ganes de saber més, en aquest cas, de la cultura d’Andorra. En altres paraules, per a mi la curiositat és l’antídot de l’avorriment, la depressió i la manca de sentit a la vida.

–Què li va impulsar a centrar-se en la cultura andorrana?
–Per a mi Andorra és un país amb molta riquesa cultural i considero que falta explotar-la més, perquè el motiu que em va impulsar a documentar-me en aquest àmbit va ser el fet de conèixer diferents persones que resideixen al Principat i que em van assegurar que desconeixien gran part de la cultura andorrana.

–Té pensat passar-se a altres plataformes?
–Ara mateix vull centrar-me a penjar vídeos curts a Instagram, tot i que plantejo passar-me a la plataforma de YouTube més endavant. 

–Té algun projecte en camí?
–Molts dels meus seguidors m’han animat per preparar una columna als diaris del país, així que podríem dir que aquesta és la iniciativa més recent amb el qual estic treballant actualment. D’altra banda, però, també estic enfocat en un projecte més gran que li puc avançar que té relació amb un cicle de conferències culturals per a poder dur a terme a Andorra, i qui sap si més endavant, a l’exterior.

PUBLICITAT
PUBLICITAT