PUBLICITAT

Meri Crespo Tècnica en activitats esportives

«Després de la vacunació, la gent ha fet un canvi radical»

Per Lídia López

La Meri Crespo és tècnica en activitats esportives, i en concret, ha centrat la seva pràctica professional en gent gran. És una de les monitores de les activitats esportives adreçades als padrins del Comú d’Andorra la Vella. 
 
–Quines activitats es poden trobar en el programa adreçat a la gent gran?
–Hi ha un ventall molt ampli. Es pot trobar des del fitness, que són classes on es treballa una mica tot, com el treball funcional o la tonificació, amb diferents materials, a esports com el golf o el tennis taula. Abans també teníem l’aquagym, que agradava molt, però ara mateix no ho podem fer pel coronavirus.

–I com han estat les primeres sessions d’enguany?
–Han estat un èxit total. Actualment, hi ha més de 160 persones inscrites. Cal tenir en compte que hi ha una oferta molt variada perquè tothom pugui trobar la que més li convé. 

–Ha mencionat l’èxit de l’aquagym. Quines altres solen tenir una demanda important?
–Jo crec que totes són útils. Va molt en funció de la persona i del seu grau de mobilitat o del que li pugui arribar a agradar. Aleshores, en el cas de l’aigua, com té molts beneficis, és una activitat que la veritat, té especial èxit. Però jo penso que en tenen totes.

–Com preveu que es desenvolupi el curs, en especial, per les restriccions per la Covid?
–Val a dir que vam començar les classes amb grups de vuit i ara ja en podem ser 10, tots separats per 1,5 metres, i una distància de sis entre grups. I com fem les activitats en sales molt grans, podem tenir dos grups a la vegada. Estem sempre pendents de les indicacions del Ministeri de Salut, però crec que aviat ens podrem treure la mascareta, perquè, ara mateix, gairebé tothom està vacunat i els espais on estem són molt amplis.

–Va notar més interès dels padrins en participar després del confinament?
–Al principi de tot, la gent tenia molta por. Per aquest motiu, vam afegir una classe telemàtica a través de Zoom, que dirigeixo jo mateixa, per totes les persones que vulguin fer classe des de casa per tot aquest context. I ara, després de la vacunació, la gent ha fet un canvi radical: estan molt més contents i més predisposats. I això sí que ho hem notat.

–Per què animaria la gent gran a prendre part de les activitats?
–Jo els diria que no tinguin por, que surtin, que es retrobin, que s’encoratgin els uns als altres perquè també hi ha molta gent sola. I també m’agradaria recalcar que adaptem les classes a tota mena de persones, és a dir, no se li diu mai no a ningú. Hi ha diferents nivells i metodologies perquè tothom pugui participar. I en especial, ho dic als senyors, que els costa més perquè encara tenen la visió del que és la gimnàstica, on el senyor ha d’anar a fer musculació i peses, i la senyora és la que fa el treball a les sales. Doncs no, perquè torno a repetir, és un treball molt funcional i adaptat a la fragilitat de cada persona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT