PUBLICITAT

Marc Dias Xef privat i tiktoker

«He acabat coneixent gent de qui soc fan gràcies a Tiktok»

Per Andreu Rubert

Marc Dias
Marc Dias

Marc Dias és un xef andorrà que treballa al local Gastrogasm, a la Massana. Però té una altra faceta i és que compta a les xarxes socials, concretament a TikTok, amb 86.000 seguidors. El seu contingut, com no podia ser d’altra manera, es basa en la cuina i en les receptes, les pròpies i les que hi fan altres usuaris a aquesta xarxa. 
 
–Com va sortir la vostra passió per la cuina?
–Va arribar un moment que volia deixar l’escola i la meva mare em va dir que no ho fes. Aleshores vaig veure que hi havia l’opció d’estudiar al Lycèe dos anys de cuina que era una cosa que sempre m’havia agradat. Al final vaig acabar descobrint tot un món, on vaig conèixer molta gent, també vaig anar a França a treballar i com em va agradar tant vaig acabar d’estudiar els quatre anys que podia.

–Què és Gastrogasm?
–Som una empresa de dues persones que fem tota la nostra activitat de manera particular, no tenim un local fixe, anem nosaltres i cuinem al moment. La gent a vegades ens confon amb una empresa de càtering, però el que fem és cuina in situ. Per a l’esdeveniment que sigui, nosaltres cuinem al moment, fem el servei i després netegem la cuina i marxem. Ara per ara el que som és xefs privats. Estem mirant d’ampliar el negoci perquè no arribem a tot els dos sols.

–Per què vas decidir començar a fer contingut a TikTok?
–Realment va començar una mica per avorriment durant el confinament a la pandèmia. Un dia va venir un amic i em va comentar sobre TikTok. És cert que els primers mesos que vaig tenir l’aplicació sols mirava els vídeos i un dia vaig provar de pujar contingut, però no va arribar a ningú. Mesos després vaig tornar a provar i va començar a agafar visualitzacions i no m’ho vaig esperar. Jo crec que el contingut sobre cuina agrada en general, però a banda també barrejo l’humor i la crítica amb els típics duos que es poden fer a la plataforma, ara també pujo receptes.

–Té cap anècdota a la plataforma?
–He acabat coneixent gent de qui soc fan gràcies a TikTok i fins i tot acabar sopant amb ells. I, ara per ara tampoc tinc cap anècdota dolenta. Sí que hi ha les típiques crítiques o comentaris, però són molt pocs i no em puc queixar. M’ho agafo amb humor, ja que riure’s d’un mateix és positiu.

–Quines són les seves expectatives de futur tant professionalment com a la plataforma?
–A Gastrogasm tenim pensat fer un parell de coses com un taller de cuina i hem parlat amb marques perquè siguin espònsors. I, de cara a TikTok, vaig amb els ulls tancats, però per ara el que em centro és en tenir visualitzacions i aprofitar-ho per expandir també el negoci. M’agradaria professionalitzar-lo més, estic mirant de muntar un plató per millorar la qualitat del contingut. Incorporaré un tercer soci que sap molt d’edició, ja que la gent m’ho demana molt. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT