PUBLICITAT

Gexe Empresari i creador audiovisual

«Sentir que algú s’emociona en veure el cotxe és una passada»

Per Lídia López

El Gexe és el propietari d’un dels vehicles més fotografiats darrerament a Andorra. Es dedica al món de l’audiovisual –té una empresa d’efectes visuals i videojocs amb clients d’arreu del món–, i també crea contingut digital i d’entreteniment per a les xarxes socials. Viu al Principat des de fa gairebé un any, i amb el seu Cupra matrícula Otaku ha portat al país la cultura japonesa de l’itasha
 
–Com va començar a fer realitat aquesta idea?
–El cotxe és en realitat part d’un projecte que a poc a poc va cobrant forma. Tan bon punt vaig decidir que volia crear aquest cotxe, des del fet de posar-me Otaku a la matrícula, com de vinilar-lo i d’altres afegits que encara he de posar, era quelcom que tenia plantejat des d’un primer moment.

–En efecte, el darrer pas ha estat el vinilat. Com ho va fer?
–La idea de vinilar-lo es basa en la cultura japonesa dels itasha, que són cotxes decorats amb temàtica manga i anime i són força populars al Japó. La idea de fons és viure com vols sense por, i alhora és una manera d’expressar-te amb art i compartir-ho amb la resta del món. Per fer-lo, vaig estar provant uns dissenys que jo mateix vaig fer amb software d’edició fotogràfica i 3D, però pel disseny final dels personatges vaig contractar els serveis d’un amic artista. I de cara a vinilar-lo, vaig preferir deixar-ho en mans de professionals, tot i que hi ha gent que ho fa do it yourself, és a dir, que s’ho fan ells mateixos. 

–I nota que crida l’atenció de la gent?
–Penso que a la gent li agrada molt. Sempre veig molts somriures mentre el condueixo i això em posa molt content. També m’he trobat que la gent em para, em demana fotos, em pregunta coses... I sentir que algú s’emociona en veure el cotxe és una passada. En definitiva, demostra que l’art és un llenguatge universal.

–De fet, va exposar el cotxe a la Japan Weekend de Madrid. Com va ser l’experiència?
–Doncs vaig ser jo qui es va posar en contacte amb ells, ja que investigant si hi havia algun altre itasha a prop, vaig veure que en alguna edició anterior de la Japan Weekend ja s’havien exposat cotxes itasha. De fet, em vaig endur una bona sorpresa al descobrir que els mateixos organitzadors d’aquest esdeveniment són els propietaris d’aquests itasha. Així que es pot dir que ens va unir aquesta passió en comú, a banda que tampoc em podia negar a viatjar fins a Madrid, poder veure món i conèixer gent nova. Penso que aquesta interacció és la millor part d’això. 

–Així, té al cap fer-li alguna actuació més al cotxe pròximament?
–Tot i que tinc pensat fer-li un parell de bogeries més al cotxe, de moment estic molt content amb el resultat i m’encanta poder-lo compartir amb tothom. Qui sap fins quan durarà o si me’l vendré d’aquí a un temps, però mentrestant, penso gaudir-lo al màxim.

PUBLICITAT
PUBLICITAT