PUBLICITAT

Íngrid Llenas Auxiliar de la biblioteca d'Encamp

«Les manualitats fomenten la creativitat i les ganes d’aprendre»

Per Carmen Salas

No sé qui té més ganes de començar la programació de tallers de manualitats de la tardor a la biblioteca d’Encamp, si l’Íngrid Llenas, la seva organitzadora, o els infants que hi participaran. L’Íngrid hi treballa com a auxiliar a l’àrea infantil i sempre li ha agradat això de decorar, retallar i dibuixar. A més, la seva experiència com a monitora de temps lliure l’ajuda molt a l’hora de captar l’atenció dels més petits.

–Des de quan fan els tallers?
–Antigament ja es feien alguns, però amb el coronavirus aquesta mena d’activitats van quedar suspeses. A més, la persona que s’encarregava de fer-les es va jubilar i no ha estat fins que jo he entrat a treballar que s’han tornat a organitzar. Vam començar l’estiu passat; la situació sanitària havia millorat i els vam reprendre, en aquell moment, a la piscina comunal d’Encamp. Vaig fer petits tallers lligats a un conte.

–I com els han traslladat a un espai de lectura?
–Amb l’excusa que els infants participin en la decoració de la biblioteca hem pensat que seria un bona idea dedicar una zona a l’àrea infantil, i que fins i tot després puguin tornar amb les seves famílies a ensenyar-los el que han fet. A més, trobem que és maco que es pugin endur a casa una part del que han fet.

–Quins són els propers tallers previstos?
–El proper 15 d’octubre farem un taller dedicat a la tardor; el 28 d’octubre, un de Halloween, i al desembre organitzarem un sobre el Nadal. Els farem a la tarda, després de l’horari escolar, amb una duració d’una hora i amb un aforament de 15 infants per taller.

–Infants, de quines edats?
–De 3 a 7 anys. De moment i fins a finals d’any mantindrem aquesta franja d’edat, però de cara a la programació de l’any que ve volem introduir alguns tallers orientats a nens i nenes de fins a 12 anys.

–Suposo que l’edat determina el tipus de taller.
–Sí, i per això els plantejo diferents tècniques perquè tots els infants hi puguin participar. Per exemple, en el taller de la tardor hem fet un mural d’un arbre, que els infants hauran
«Les manualitats fomenten la creativitat i les ganes d’aprendre»
Gent correntde vestir. Tindrem unes plantilles per als que no saben retallar i també podran fer servir el cos per pintar.

–En aquestes edats, quines habilitats ajuda a desenvolupar el treball manual?
–Fomenta la imaginació, la creativitatla descoberta de l’entorn, la capacitat d’aprendre... També estimula la psicomotricitat fina, tant important en aquestes edats. A més, els tallers ens serveixen per promoure el reciclatge, ja que una part important del material que fem servir és reciclat, com taps de suro, ampolles de plàstic, cartró, etc.

–I com combina la diversió amb les mesures de prevenció sanitàries?
–Les activitats es fan amb mascareta i això a vegades dificulta la comunicació, sobretot quan els explico un conte perquè es perd la gestualitat i les expressions del rostre, però amb ganes i il·lusió tot s’aconsegueix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT