PUBLICITAT

Pol Besora Inversor en criptomonedes

«Amb 20 anys treballo de ‘trader’ i això em permet viure»

Per Laia Bautista

L'investigador en criptomonedes Pol Besroa.
L'investigador en criptomonedes Pol Besroa.

El Pol Besora és un noi de 20 anys que des de fa dos anys viu dels diners que genera invertint en criptomonedes. Actualment, resideix a Andorra i estudia un doble grau en Administració i Direcció d’Empreses i Dret des de la Universitat Oberta de Catalunya mentre guanya un sou fent trading.
 
–Què és el trading? I què fa un trader?
–El trading és una pràctica bastant similar a la borsa de valors, perquè comparteixen el mateix objectiu: obtenir un benefici. En aquest cas, s’estudia el possible moviment del valor d’una moneda virtual mitjançant diferents anàlisis i indicadors, per preveure el seu moviment virtual i decidir si vendre o comprar. Així doncs, el trader és la persona que treballa fent aquests moviments. Aquesta figura no només treballa des de casa, sinó que també existeix en altres àmbits com per exemple als bancs. La feina d’un trader és bastant feixuga, perquè com el mercat està en constant moviment sempre s’ha de treballar i hem de jugar amb els nostres diners. Per això considero que les aptituds que ha de tenir una persona que s’hi vulgui dedicar són: constància, control, paciència i coneixements en l’àmbit financer per saber quan és el millor moment per comprar i quan és el millor moment per vendre.

–Des de quan s’hi dedica?
–Vaig començar a interessar-me al món del trading abans de la pandèmia quan tenia 18 anys, però amb l’arribada de les restriccions sanitàries vaig prendre la decisió de dedicar-me professionalment. En aquell moment vaig aprofitar que van caure les accions de pràcticament totes les empreses i el mercat de les criptomonedes. Aquesta pèrdua va ser favorable per a mi i vaig decidir posar-hi tot el que tenia, fet que em va donar molts bons resultats. Després d’això, vaig decidir inscriure’m a cursos per aprendre a operar i actualment tinc mentors que m’ajuden a invertir. Així que ara amb 20 anys treballo de trader i avui en dia puc viure d’això.

–Quant guanya mensualment?
–No sabria dir-li exactament el que guanyo cada mes, perquè és bastant relatiu i actualment també tinc inversions a llarg termini, però més o menys guanyo entre uns 4.000 i 5.000 euros al mes. Encara no són números molt alts, però puc viure d’això.  Tot i que abans de mantenir-me gràcies al trading vaig perdre bastants diners pel camí.

–A banda del trading, estudia o treballa en un ofici tradicional?
–Estudio un doble grau en Administració i Direcció d’Empreses i Dret des de la Universitat Oberta de Catalunya, perquè des de petit el meu somni és ser advocat. Ara bé, no tinc cap problema per a poder compaginar-me les dues coses. Si algun dia desaparegués el mercat de criptomonedes, he de tenir una segona opció que em pugui proporcionar uns ingressos per mantenir-me.

–Fins quan té pensat dedicar-se al trading?
–La veritat és que mai m’ho he plantejat, però de moment no tinc pensat deixar-ho. És una feina que m’agrada molt i un món que poca gent entén. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT