PUBLICITAT

Ernesto Amilcar creper i artesà

«Vaig tenir la idea de fer un ambient rústic amb fusta natural d’Oliana»

Per Laia Bautista

L'artesà assegut al Tron que ell mateix va elaborar pel seu local.
L'artesà assegut al Tron que ell mateix va elaborar pel seu local.

Ernesto Amilcar Ledesma feia anys que treballava per Andorra fent creps fins que va aconseguir obrir la seva creperia a Encamp. Una de les característiques que crida més l’atenció del seu local és la decoració rústica que ha fet ell mateix, des de les parets i el sostre fins a les taules, les cadires i els llums.
 
–La decoració de la seva creperia a Encamp és rústica. L’ha fet tota vostè?
–El món de l’artesania és un art que porto a dins, com si fos innat. Jo considero que he nascut amb el do de l’artesania, perquè creo tot el que imagino. Quan vaig llogar el local ja sabia que havia de canviar totalment el seu aspecte, sabia que havia d’estampar les meves habilitats i la meva destresa amb la fusta, els troncs, la ceràmica rústica... Havia de realçar el local, donar-li un impacte visual a primera vista i vaig tenir la idea de fer un ambient rústic, amb fusta natural recollida del pantà d’Oliana. Després de fer la part visual del local, vaig començar a decorar-lo amb mobles i altres elements de fusta, també fets per mi.

–Què el va impulsar a entrar en el món de l’artesania?
–Si no recordo malament, des dels quatre anys feia les meves joguines amb les eines que en aquell moment tenia al meu abast: un martell, un xerrac, unes tenalles i uns claus. Normalment construïa cotxes i les rodes les feia amb taps d’ampolles de Coca-Cola. A banda d’això, també dibuixava a l’escola primària i exposaven les meves obres a l’entrada del centre. Als 14 anys vaig estudiar a l’escola tècnica de fusteria. Recordo que, al final de cada curs, feien una selecció de les millors obres de fusta de l’any, de les quals, normalment sempre quedava en la primera posició.

–A banda de la fusta, treballa amb altres materials? 
–No només treballo amb la fusta, també treballo amb el coure, la plata, l’alumini, pedres semiprecioses, però sobretot també m’encanta treballar amb el cuir. 

–Quins elements ha construït vostè? De tots, quin és el seu preferit i per què? 
–Tot el que es veu a la creperia està fet per mi, menys els frigorífics. M’és molt difícil elegir-ne un de preferit, perquè tots els elements que he creat els he fet amb molta cura i passió. Però, de totes les obres que he fet fins ara, em quedaria amb el Tron, per la seva gran combinació amb les formes naturals dels troncs que el converteixen en una obra d’art i que, a més, agrada a tota la clientela.

–També s’ha obert un canal de YouTube on puja vídeos sobre com fa els elements d’artesania. Per què ha decidit obrir-lo i fer aquest tipus de contingut? 
–Avui en dia el món de la tecnologia ha canviat, per això vaig pensar que seria bona idea pujar a aquesta plataforma vídeos dels treballs que he fet al meu local. El que em va impulsar a penjar-los va ser el propòsit d’ensenyar com faig aquests elements que tinc a la meva creperia. A més, crec que pot ser un tipus de contingut que pot agradar als usuaris de la plataforma. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT