PUBLICITAT

Maria Ruzafa Jugadora de l'UD Águilas

«Si vols seguir pujant esglaons t’has d’enfrontar als millors»

Per David Sansaloni

Maria Ruzafa amb la samarreta amb l'escut de la Federació Andorrana de Futbol.
Maria Ruzafa amb la samarreta amb l'escut de la Federació Andorrana de Futbol.

Maria Ruzafa (23 anys) és actual jugadora de l’UD Águilas, equip emmarcat en el grup 7 de la Primera Nacional (la tercera categoria del futbol femení a Espanya). Després de deixar l’Enfaf, Ruzafa afronta des d’aquest estiu un repte majúscul en una lliga plena de nivell.


 
–Quan va començar amb el futbol?
–Des de ben petita sempre he estat vinculada al futbol. Vaig començar amb els nois en el futbol sala, i després als 11 anys ja vaig trobar un equip femení.

 

–Flamant fitxatge de la UD Águilas, ha rebut bona acollida al club?
–Sí, m’he sentit molt bé i m’han acollit de la millor manera. Tant el cos tècnic com les companyes estan molt contents que estigui aquí. 

 

–Perquè l’equip ha pujat de categoria...
–Exacte. Estem emmarcades en un grup molt fort de Nacional i és com una obligació per a un equip haver de reforçar-se en aquest aspecte per poder competir, i el club va confiar en mi i estic molt agraïda.

 

–Canvi de país i de ciutat. Com està adaptant-se?
–Entrenem a les 20.00 hores i et mors de la calor, amb això t’ho dic tot (riu). No obstant això, pensava que em costaria més, que em cansaria molt, però tot el contrari, em trobo bé i l’adaptació ha estat ràpida. 

 

–Que li va dur a escollir el repte més gran?
–Podria haver anat a l’Almeria, però després de pensar-ho vaig decidir venir cap a l’Águilas, ja que estem en un grup amb molts filials, amb molt de nivell, i al cap i a la fi si el que vols és seguir millorant i anar pujant esglaons t’has d’enfrontar als millors.

 

–Què s’emporta de tots aquests anys a l’Enfaf?
–M’ho emporto tot. Jo no estaria aquí si no fos per l’Enfaf. Penso que és un procés natural, d’igual manera, ja que totes les jugadores volem saber el que és jugar en un altre lloc, tot i que costa moltíssim perquè és casa teva.

 

–Com veu l’estat del futbol femení a Andorra actualment?
–Veig molt de nivell a les bases. Si van pujant a l’equip sènior i després segueixen progressant crec que pel que fa al tema selecció serà bastant forta. No obstant això, el problema principal és el que hi ha a tots els esports, que marxem a estudiar fora i aleshores el bloc de l’equip sempre va canviant.

 

–Quin objectiu es marca per a aquesta temporada?
–Aquest grup és un aparador molt gran per a les futbolistes que hi formem part. Donaré el màxim de mi i intentaré treure unes xifres golejadores més destacades que les que he aconseguit fins ara, perquè tots els equips sàpiguen que estic aquí i que tinc ganes i capacitats per a arribar el més lluny possible.

 

–Quin missatge li donaria a les noies que formen part de la base del futbol femení andorrà?
–Que aprofitin per formar-se bé al país i que amb treball i amb esforç es pot arribar a tot arreu. 

 

L’andorrana tornarà al Principat amb la selecció el pròxim 18 de setembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT