PUBLICITAT

Àlex Rodríguez Tècnic d'Andorra Sostenible

«Moltes vegades, el que tenim a prop de casa, no ho coneixem»

Per Alba Llacuna

El tècnic d'Andorra Sostenible, Àlex Rodríguez
El tècnic d'Andorra Sostenible, Àlex Rodríguez

El tècnic d’Andorra Sostenible, Àlex Rodríguez, serà un dels encarregats de dirigir les activitats d’estiu de l’entitat. La tasca de conscienciació per ser més ecològics no s’acaba amb el curs escolar, sinó que al juliol segueixen amb la seva pedagogia amb un públic objectiu molt més ampli.
 
–Demà comencen les activitats d’estiu d’Andorra Sostenible amb una caminada pel Comapedrosa. Què es podrà veure en aquesta activitat?
–En aquesta sortida fem el circuit interpretatiu del Comapedrosa; és un caminet molt senzill i circular, on podrem apreciar una part de les flors i la vegetació que es pot trobar a la zona. És un exemple petit, perquè és un recorregut circular situat a la part més baixa del parc. Tot i això, es troba en una part de transició entre estatge i ens permet observar diferents espècies de plantes representatives d’aquesta zona de transició. A més, les diferents orientacions del circuit –nord, sud, est i oest– ens permetrà veure també vegetació de les diferents orientacions.

–Quins seran els principals atractius per a la gent que s’apunti?
–Principalment, poder conèixer una mica més la natura i l’entorn natural d’Andorra en un dels espais de gran valor ecològic, com pot ser el Comapedrosa. Moltes vegades, el que tenim a prop de casa, no ho coneixem. Ara la gent té moltes ganes de sortir, anar a la muntanya i això és un atractiu més. A més, com és una activitat molt fàcil també es pot fer amb els nens, que en el recorregut es trobaran amb el tamarro de la Massana i es podran fer fotos i aconseguir un dels segells de la ruta dels tamarros.

–Indicava que era una activitat apta pels infants, pensada per un públic familiar, però del país o de fora?
–És una activitat adreçada a tothom que vulgui participar i conèixer una mica més l’entorn del parc del Comapedrosa, siguin del país o de fora. És veritat que és una activitat dirigida a tots els públics, però no està centrada en els nens al 100%. Gràcies, però, a la facilitat del recorregut podran gaudir de l’activitat i la natura que ofereix aquest indret de la vall del Comapedrosa.

–Com adapten l’activitat a les restriccions de la Covid?
–Tenim una limitació pel que fa a participació; les places són limitades, i per tant, és necessari inscriure’s. A més, s’ha d’intentar mantenir la distància de seguretat i, tot i que es realitza en un espai a l’aire lliure, caldrà portar la mascareta.

–Aquesta és el tret de sortida les activitats d’estiu. Quines altres propostes ofereixen?
–Tenim un taller d’iniciació d’elaboració de cosmètics naturals, el taller Connecta’t amb la biodiversitat amb la col·laboració amb la vall del Madrid, fotografia nocturna, una xerrada sobre malbaratament d’aliments i, per finalitzar, el 28 de juliol, es farà una sortida a Setúria per conèixer una mica més la ramaderia d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT