PUBLICITAT

Anna Costa Beltrán Usuària de la Fundació Tallers de la Cerdanya

«Fer les bosses de la 3 Nacions és la nostra manera de participar»

Per Paris Mameghani

Anna Costa Beltrán amb les seves companyes de la Fundació Tallers de la Cerdanya.
Anna Costa Beltrán amb les seves companyes de la Fundació Tallers de la Cerdanya.

L’Anna Costa Beltrán és usuària de la Fundació Tallers de la Cerdanya, un espai especialitzat en la creació i gestió de serveis adreçats a persones amb diversitat funcional. Amb les seves companyes ha col·laborat en la preparació de les bosses per als esportistes que avui disputen la Marxa 3 Nacions amb sortida i arribada Puigcerdà. Un recorregut de 141 quilòmetres, que compta amb un desnivell de més de 2.400 metres i que passarà per territori català, andorrà i francès.

–Avui se celebra la Marxa 3 Nacions i des de la Fundació Tallers de la Cerdanya han preparat les bosses dels corredors. Què s’hi trobaran?
–En una bossa de tela els hi hem posat barretes energètiques, un clauer, uns fulletons promocionals, un bidó d’aigua, una crema solar i un gel hidroalcohòlic.

–Com van aconseguir participar-hi?
–Ens agrada molt col·laborar en actes esportius i la Marxa 3 Nacions és un esdeveniment molt consolidat i mític que passa per Catalunya, Andorra i França. Vam contactar amb el Jose Hermida (un ciclista molt conegut) i ens vam oferir voluntaris per ajudar en el que fes falta. Ell està molt sensibilitzat amb la diversitat funcional i li agrada col·laborar amb entitats sense ànim de lucre, no va dubtar ni un moment en fer-nos partícips. Ens va preguntar com podíem ajudar i ens va oferir l’oportunitat de poder fer nosaltres les bosses.

–Com s’han sentit aportant el seu granet de sorra a la cursa?
–Ens ha agradat molt participar-hi perquè hem fet una activitat diferent, ens hem sentit felices i contentes. Ha estat la nostra manera de participar en la cursa de les 3 Nacions. Ens va agradar molt també conèixer gent nova, ens vam sentir molt integrades, com si forméssim part del mateix equip. Tot i que ens vam cansar molt, ens vam sentir molt satisfetes i útils. Tenim moltes ganes de tornar a ajudar i formar part d’aquests esdeveniments. Volem donar les gràcies per haver confiat en nosaltres i ens encantaria participar-hi l’any que ve!

–Quines altres activitats fan al centre?
–Nosaltres al taller fem paper reciclat i amb aquest paper fem postals de Nadal, fem llibretes, punts de llibre i diferents objectes per Sant Jordi. A més, fem altres activitats, com sortides, jocs, piscina,tallers de manualitats, música, psicomotricitat i art. A vegades participem en esdeveniments organitzats a la Cerdanya.

–Què és el que més els agrada?
–Ens agrada molt fer el paper i les llibretes i també les activitats que fem fora del taller, sobretot les que fem per ajudar la gent que viu a la Cerdanya, com nosaltres.

–Quin serà el proper esdeveniment que prepararan?
–Encara no ho sabem, però ens agradaria molt participar a una cursa que es fa a l’octubre. Es diu Catalunya Bike Race, hi participaran 1.000 persones, i Puigcerdà serà la seva seu principal.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT