PUBLICITAT

Joan Núñez President de l’Associació d’Hotelers i Comerciants d’Ordino

«Tenim productes autòctons de qualitat i volem potenciar-los»

Per Marcos Bernat

Una imatge del president de l’Associació d’Hotelers i Comerciants d’Ordino, Joan Núñez.
Una imatge del president de l’Associació d’Hotelers i Comerciants d’Ordino, Joan Núñez.

Joan Núñez és el president de l’Associació d’Hotelers i Comerciants d’Ordino que, enguany, promou les Jornades Gastronòmiques de Muntanya d’Ordino. Es tracta d’una iniciativa en la qual els establiments de restauració oferiran cartes i menús amb productes autòctons i de proximitat, del 24 de juny fins al 24 de juliol.
 
–En què consisteixen les jornades gastronòmiques?
–L’associació, a causa de la situació provocada per la Covid-19, organitza aquestes jornades per dinamitzar la parròquia. S’ha afegit gairebé la totalitat d’establiments, especialment, els restaurants, que ofereixen plats, cartes i menús. És una forma de què la gent que no ens coneix pugui gaudir d’aquesta gastronomia amb productes naturals i tan pròxims com sigui possible. En la nostra web, es poden consultar totes les ofertes. 

–També promouen uns tallers de cuina. Què es farà en aquests?
–En els tallers, que tindran un aforament reduït, els participants treballaran amb productes del país, per donar entitat a la cuina de muntanya per davant d’altres ofertes. Es tracta d’un reclam perquè la gent, nacional i de fora, pugui gaudir durant unes hores de la nostra proposta.

–Què diferencia aquest mes de jornades amb el que es pot trobar un client habitualment?
–Cada establiment aplica el seu criteri. Molts tenen un menú específic per aquestes jornades, i després valoraran si continuen oferint-se, perquè és rendible, o si tornen a la seva carta habitual. Ho fem durant un mes perquè és una temporada mitjana, amb visitants els dissabtes i diumenges, però poca gent entre setmana.

–Què diferencia la gastronomia d’Ordino d’altres parròquies?
–Al país, hi ha diverses zones que es nodreixen de productes diferents. Les trumfes d’Ordino, per exemple, són molt bones, per la qual cosa intentem que destaquin. En la carn, també hi ha una explotació molt notable aquí i volem donar-la a conèixer. La intenció és que la gent gaudeixi des d’un bon tall de carn fins a una hamburguesa elaborada amb ingredients d’Ordino. A més, en l’àmbit de producció de carn, som la parròquia més important. Tenim el privilegi d’estar en un entorn que ens permet comptar amb productes autòctons de qualitat i volem potenciar-los.

–Quines són les previsions de visitants?
–Ens falta tenir experiència, ja que és una cosa nova per ser la primera edició. Esperem gaudir-ho i fer el balanç quan passi l’estiu. Així i tot, les nostres esperances són que l’esdeveniment tingui una resposta molt positiva. A més, sabem que els tallers han estat un èxit rotund de participació. Aquest any, no tenim clar com estaran les condicions sanitàries, però veiem que la gent té ganes de sortir i de gaudir. Així, tenim previsions per dur a terme aquestes accions, i unes altres, també el pròxim any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT