PUBLICITAT

Enric Aguilar Pintor

«Vull transmetre el que sento quan estic al mar: pau i llibertat»

Vinculat al mar des de petit i coneixedor d’Andorra des de sempre, no ha d’estranyar que la primera vegada que exposi al Principat ho faci amb alguns dels seus quadres més representatius, dedicats al mar, tot i que quan estava estudiant Belles Arts ja va organitzar a Canillo una exposició amb quadres seus i d’altres companys de carrera. Des d’aquest dijous i durant tot l’estiu, es podrà gaudir la seva obra a la galeria Art al Set d’Escaldes-Engordany.

Què podrem veure en aquesta exposició?

Aquesta exposició és bàsicament de marines i temes nàutics, amb una pretensió de portar l’essència o l’emoció que es pot viure davant del mar.

D’on procedeix aquesta passió pel mar i tot el que l’envolta?

De petit vaig viure a Mataró i estiuejava a Platja d’Aro i sempre he estat molt vinculat. De fet, navego i m’agrada molt. On sento més pau és quan estic al mar i pintant.

Això és el que vol transmetre?

La meva intenció és transmetre és el que jo sento quan estic al mar, no submergit, sinó quan navego, que és molta pau, llibertat i molta autenticitat.

La gent reacciona de diferent forma segons el país on exposa la seva obra?

Quan busques la bellesa hi ha un estàndard universal que fa que agradi i això és el que intento buscar, si més no, trobar. Quan tu estàs en pau i tranquil, és el que transmets, llavors això és bellesa, però és un treball una mica organitza i planificat perquè hi hagi un equilibri.

Ha provat altres disciplines a més de la pintura com fan altres artistes?

En el meu cas, m’he centrat molt en la pintura però el que he fet és traslladar aquest camp artístic a d’altres espais com pot ser el món de l’empresa.

En quin sentit?

Faig activitats per a empreses, és el que anomenem team building artístic. Serveixen per veure les emocions que tenen els empleats a l’espai laboral i es fan amb diferents objectius: per fer equip, per potenciar lideratges, perquè hi hagi un bon ambient i millori la producció... Tot depèn del que ens demani l’empresa.

Com reben aquests tallers els empleats?

Hem de partir del punt que tothom és creatiu, conscientment o inconscient, i quan fem aquestes activitats l’important és que els participants es deixin anar; ells van pintant i tenim un sistema a partir del qual mentre pinten surt el dibuix de sota.

També té una galeria d’art, oi?

Sí. Quan la vam obrir, al 2007, la idea era fer exposicions de diferents artistes i tenir el taller,però amb el pas del temps s’ha convertit en una galeria d’autor i, puntualment la cedeixo per exposar l’obra d’algun artista que m’ho ha demanat; també tenim una escola d’art per a infants i joves que dona molta vida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT