PUBLICITAT

Chaïmae Verniers Propietària de la teteria-pastisseria-floriesteria Shami’s

«Tes, flors i pastissos aporten color a les nostres vides»

Per Carmen Salas

A la Chaïmae Verniers li agrada la cuina dolça des que era petita, no en va, va començar a fer pastissos als 12 anys amb els seus germans. Segurament ser de Bèlgica va tenir molt a veure amb aquesta passió i amb el fet que fa poc més d’un mes hagi obert a la Massana Shami’s, un establiment molt peculiar on es pot prendre un te, degustar les seves creacions dolces i comprar flors.

Per què va obrir Shami’s?

Vaig venir a viure a Andorra a finals de l’any passat, per estar més a prop de la meva mare, que fa anys que hi viu. Un cop instal·lada, vaig pensar que un negoci així podria funcionar.

Certament és molt peculiar, ja que és una teteria on es poden tastar o comprar pastissos i també flors.

Sí, vaig decidir barrejar tes, flors i pastissos perquè crec que els tres mons estan vinculats amb el benestar i la dolçor. Són plaers que ens podem permetre i que aporten color a les nostres vides de la forma més senzilla. Des dels inicis dels temps, les flors, les begudes calentes i els pastissos de les nostres mares ens ajuden a relaxar-nos, ens fan somriure, i reconforten els nostres cors.

Els pastissos són d’elaboració pròpia?

Sí, tot el menjar que serveixo és casolà, ja siguin els pastissos, els petits plaers que acompanyen al cafè i inclús la xocolata calenta (riu). La idea és poder consumir productes frescos i compartir el savoir faire artesà de la forma més natural i pura.

D’on són les flors que ven?

Les compro a Tolosa els dimarts. Cada setmana tinc nou tipus de flors diferents. Les compro segons vagi la temporada, seguint el ritme de la natura.

I per què un local especialitzat en tes?

També serveixo cafès, però trobo que els tes són més interessants per les moltes propietats que tenen. Alguns poden calmar l’estrès i relaxar, mentre que d’altres són estimulants i fins i tot més efectius que el cafè, i d’altres simplement són un plaer per a les nostres papil·les gustatives. El te té una àmplia gamma de beneficis i això és el que vull compartir amb els meus clients.

Com és la seva clientela?

De tota mena. Per a mi el més important es que s’ho passin bé, amb independència de classe social o generació. Tothom que arriba pot gaudir d’una experiència en família, amb amics o sols.

I quina està sent la seva resposta?

Molt bona. Fins ara només he rebut comentaris positius. Em diuen que feia falta un local així a la Massana, que els sembla molt agradable i ple de màgia, que els encanta. A mi això em commou i m’anima a tirar endavant.

Què vol transmetre amb Shami’s?

Vull que sigui un establiment on tothom se senti benvingut. Per això els rams de flors no tenen preu, és el client qui decideix el que vol pagar en funció del seu pressupost i sempre arribem a un acord. Crec que tot el món hauria de poder permetre’s aquest plaer i no hauria de ser un luxe ni una inversió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT