PUBLICITAT

Tessa Betriu Propietària de la botiga Tessart

«El que jo ofereixo no es troba a internet, és fet a mà i personalitzat»

Per Carmen Salas

Tessa Betriu és una dona d’una gran sensibilitat que canalitza a través de l’art amb resultats extraordinaris. Farmacèutica de professió però apassionada de les manualitats des de sempre, fa quasi sis anys va obrir Tessart (www.tessartesania.com), una botiga única a Andorra especialitzada sobretot en regals de comunions, batejos i casaments fets a mà amb la tècnica de l’scrapbooking, un mètode per captar emocions o guardar el record d’un esdeveniment especial a través del paper, el cartró i les fotografies.

Quan es va iniciar en la tècnica de l’scrapbooking?

Vaig començar uns 30 anys abans de saber que es deia així (riu). Tinc tres fills i quan eren petits ja els feia àlbums on barrejava fotos amb paper i cartró i retalls de revistes. Ara hi ha moltes opcions i els preparo amb fotografies, cintes de colors, papers estampats i cartolines. A més, utilitzo tècniques d’aquarel·la, cal·ligrafia, costura, dibuix i estampació, entre d’altres.

Li va costar prendre la decisió de fer el salt de la farmàcia a obrir la botiga?

Va ser un procés molt gradual. Tot va començar amb els mosaics. Vaig passar una temporada a Tarragona i el museu arqueològic em va encarregar alguns per vendre, i l’ajuntament també em va comprar per fer regals institucionals. En aquella època vaig descobrir ‘oficialment’ l’scrapbooking i m’hi vaig ficar del tot, i vaig decidir obrir la botiga.

I quina ha estat la resposta de la gent?

Molt bona. Quan van veure com treballava hi va haver un efecte boca-orella i els encàrrecs s’han anat incrementant, sobretot a l’època de comunions, casaments i batejos.

Quan entres a la botiga t’entren ganes de comprar-ho tot. Les opcions semblen infinites.

Sí, tinc moltes coses per decorar les habitacions dels nadons, per aniversaris, de decoració per a la llar, pel Nadal, centres de flors, màscares per Carnestoltes, calaixeres, cabassos customitzats, i un llarg etcètera. A més de mosaics i reproduccions en ceràmica de qualsevol símbol que vulgui el client.

Quin és el perfil de la seva clientela?

En general diria que els meus clients són gent sensible que sap apreciar el treball que hi ha al darrere de cada objecte que creo. Són regals que fan sentir.

També fa tallers, oi?

Sí. Vaig començar amb tallers monotemàtics però cada persona té les seves preferències i el seu ritme i ara la temàtica és lliure. Tinc uns carnets de quatre sessions i cada client tria quan les fa i si al matí o a la tarda. També faig festes d’aniversari. A les vacances i a l’estiu tinc més mares amb filles i àvies amb nets, i a l’hivern més senyores.

Què és el que més li agrada fer?

Els encàrrecs. M’agrada molt veure que he captat el que el client m’ha demanat. Molts s’emocionen, però clar, el que jo ofereixo no es pot trobar a internet perquè és fet a mà i personalitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT