PUBLICITAT

Albert Ruiz Feijóo Cantant del grup violentos

«No ens podem quedar amb un tema és la nostra criatura»

Per Alba Llacuna

El cantant del grup Albert Ruiz Feijóo
El cantant del grup Albert Ruiz Feijóo

Abans de l’inici de la pandèmia, el grup Violentos tenia pactat enregistrar el seu primer disc. Després de superar problemes tècnics, contagis i les mesures restrictives han aconseguit que aquest vegi la llum.
 
–El grup Violentos ha tret el seu primer disc al mercat, què és el que es trobarà la gent quan escolti el repertori?
–Es trobarà un conjunt de temes d’un rock & roll accelerat, una mica punk-rock, més rock que punk, de temes propis, tant la lletra com la música, amb castellà i amb el millor so possible, contundent i potent. 

–Aquest primer disc ha vist la llum després de tots els contratemps viscuts per la pandèmia. Un camí llarg que arriba a la seva fi.
–Doncs sí. Just quan va esclatar tot el tema de la pandèmia ja teníem aparaulat amb la productora i l’estudi començar a gravar el disc. La Covid ens va frenar una mica; posteriorment, problemes tècnics, contagis, ho han anat enrederint tot. Ha estat un any boig i ens ha costat, però finalment, cap a l’octubre o novembre, vam començar a gravar i fins ara. Ha estat un procés llarg, però molt interessant i divertit.

–En aquest primer disc, la gent s’enganxarà en alguna cançó?
–El nostre primer single, que vam penjar a Spotify un parell de setmanes abans que el disc sortís oficialment, Está en tus muertos, que és un tema al qual tenim força estima i ha quedat molt bé amb la col·laboració d’Àlex Pagaria a l’harmònica, ha tingut molt bona acollida. La veritat és que estem orgullosos, no només de com ha quedat aquest tema, sinó dels 10 temes seleccionats que són interessants i els hi tenim una estima especial a cadascun d’ells. No ens podem quedar amb cap perquè és la nostra criatura i ens ha costat suor i llàgrimes aconseguir-lo.

–Hi ha algun tema especial que els demani la gent d’aquest disc?
–Des del primer concert que hem fet, el públic s’ha identificat bastant quan hem tocat La maruja de metal perquè té una tornada molt divertida, que enganxa, i al públic li agrada, ja que gira al voltant d’una dona de fer feines.

–Ara quan preveuen  poder presentar aquest primer disc?
–Ara mateix no podem fer una presentació com ens agradaria. Ho tenim molt present perquè és una cosa que volem fer amb els nostres amics i amb la gent que li agrada la nostra música. En algun moment volem fer una presentació, però estem a l’espera de veure com avancen les mesures i poder fer una cosa amb cara i ulls, encara que sigui en petit comitè.

–Quins són els plans de futur del grup?
–Som un grup que sempre estem traient temes nous; tenim una cartera bastant extensa. A nosaltres el que més ens agrada és el directe, on ens ho passem bé, estem còmodes i on realment ens sentim amb harmonia amb l’audiència. Mentre no sigui possible, nosaltres seguirem component i a la que tinguem material suficient i de qualitat es gravarà un segon disc i, fins i tot un tercer. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT