PUBLICITAT

Montse Checa Directora de Cultura del Comú de la Massana

«Andoflora representa l’arribada de la primavera per la Massana»

Per Lídia López

La directora de Cultura del Comú de la Massana.
La directora de Cultura del Comú de la Massana.

La Montse Checa és la directora de Cultura del Comú de la Massana. Les darreres setmanes, ha estat treballant en la coordinació d’Andoflora, el mercat de flors i plantes que se celebra entre avui i diumenge.
 
–Com serà aquesta edició d’Andoflora?
–Aquesta 27a edició representa el primer gran acte que podem fer aquest any 2021. L’any passat la teníem programada, però les circumstàncies ens van impedir realitzar-la. Cal tenir en compte que es tracta d’una de les celebracions més antigues que es fan a la Massana, inicialment organitzada per la Unió Pro Turisme de la Massana, i penso que amb el temps s’ha convertit en una fira molt especial, que lliga la parròquia amb el començament de la primavera. I, evidentment, al llarg dels anys han canviat moltes coses i les maneres de fer, però penso que l’hem anat adaptant al que vol el públic. D’altra banda, aquest any mantenim el tema que vam triar l’any passat de blau i aigua, i que marcarà tota la decoració del poble.

–I com s’aconsegueix aquest sentiment de proximitat amb la fira?
–El desig del comú amb Andoflora és que sigui un esdeveniment on tota la parròquia s’hi senti implicada i se’l senti seu. Per això, sempre busquem que hi participi com més gent millor. Aquest any no poden prendre part totes les entitats que hi han participat anteriorment, però sí que seguirem tenint l’Esbart Dansaire de les Valls del Nord, i hem comptat amb la col·laboració de la Casa Pairal, l’escola de música, les escoles, el jovent, la Capsa, l’esplai, els comerços...

–I quina és la principal novetat d’enguany?
–Sempre intentem que la mostra tingui una base comuna, i a partir d’aquí, intentar-ho fer més bonic cada any. Crec que la novetat d’aquest any ens l’ha donat la mateixa Covid i les mesures de seguretat i sanitàries per fer-hi front. Andoflora es caracteritza per les paradetes en casetes de fustes, i aquest any, les pautes que ens han marcat han fet que, per exemple, entre caseta i caseta, hi ha d’haver una distància important. Aquest fet ens ha obligat a repensar-nos i a ocupar un espai que no havíem ocupat mai, i això ens dona una visió molt més àmplia del que és la fira. I, personalment, penso que l’aspecte de la plaça ara és més bonic. A més, pel que fa als tallers pedagògics als infants, també els hem hagut de fer sortir al carrer i hem hagut de buscar una carpa totalment oberta per garantir la ventilació.

–Aleshores, estan satisfets de poder recuperar el format?
–Sí, evidentment, com he dit, amb una obligació de replantejar la mostra a la situació actual. He de dir també que s’han dissenyat circuits i hi haurà vigilància que garanteixi que no se superi un cert nombre de persones, però també confiem en el sentit comú de la gent per poder gaudir de la fira. D’alguna manera, Andoflora sempre ha representat per la Massana l’arribada del bon temps, de la primavera, d’aquelles ganes de sortir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT