PUBLICITAT

Juli Barrero Cantant i músic

«Gravaré una cançó amb el productor de Carlos Baute»

Per Carmen Salas

Chiqui Novis
Chiqui Novis

Juli Barrero és un músic amb una llarga i prolífica trajectòria professional. Resident a Andorra des del 1997, el músic manresà, que va compartir el boom musical català dels 90 amb gent com Gossos, alterna les actuacions amb les classes de tècnica vocal a l’Espai de Música Moderna i la coordinació de l’Escola de música de les Valls del Nord. Al proper mes de juny presentarà el seu primer treball en solitari, un EP titulat Líquid.

Què ens trobarem a Líquid?

És un treball molt eclèctic, amb quatre cançons amb força al·lusions i referències a l’aigua. Crec que per a aquest primer treball en solitari era interessant agafar l’aigua com a fil conductor, ja que per a mi és font de vida. Si la cosa funciona, m’agradaria fer una trilogia: líquid, sòlid i gas.

Quan va escriure les cançons?

A l’època del confinament. Trobar-me aïllat i disposar de tantes hores em va permetre plasmar idees que feia temps que em voltaven pel cap i que es van transformar en 12 cançons, de les quals vaig seleccionar cinc. Amb les mans a les butxaques, enregistrada a casa meva, va sortir al gener, i al juny ho faran les altres quatre, però amb una millor producció. He buscat la complicitat de productors de primera fila per tenir un producte d’una qualitat d’un nivell molt alt.

Les ha gravat a Andorra?

No. L’equip del directe sí que serà 100% andorrà, però l’he enregistrat a fora. Tres temes els estic gravant a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) amb el Miquel Coll en el seu estudi i amb músics de gran nivell com el Nacho Lesco, teclista d’Estopa o Manolo García, i Pepo López, guitarra de La Cabra Mecànica, entre d’altres. I la cirereta del pastís serà que la cançó Plou a La Massana la produirà Manu Chalud, productor musical que ha treballat amb gent com Carlos Baute o Marta Sánchez.

Crec que el videoclip de d’aquesta cançó el realitzarà Héctor Romance.

Sí. Vull fer-ho amb l’Hector perquè ens coneixem des de fa molts anys i quan li vaig proposar la idea li va semblar fantàstica. Li he donat absoluta llibertat creativa. A mi m’agradaria que fos una peça amb un valor artístic per si mateixa.

Farà gira per presentar Líquid?

Sí, ara estem treballant amb diferents bookers, però torna a ser un any complicat. Els ajuntaments, sales i festivals han de reprogramar actuacions suspeses l’any passat i això dificulta una mica les coses.

L’any passat, la pandèmia va facilitar la contractació d’artistes andorrans al Principat. Va ser el seu cas?

Sí i no. Vaig treballar més per a institucions públiques, però les contractacions privades es van perdre, i no s’han recuperat. Iniciatives com «On-Carrer» i «La cultura no s’atura» van augmentar la contractació però una cosa no ha portat l’altra. Un any normal, pujo unes 50 vegades a l’escenari, i l’any passat no van arribar a una vintena.

 

L’artista vol presentar Líquid al juny, després del festival Jambo Street Music.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT