PUBLICITAT

Iván García Gastrònom

«La cervesa elaborada en el lloc on es consumeix sol ser millor»

Per Marcos Bernat

Iván García, gastrònom.
Iván García, gastrònom.

Iván García és un gastrònom format en el prestigiós Basque Culinary Center de Sant Sebastià. La seva afició per la cervesa li va motivar per emprendre el projecte &Andbeer, basat en l'elaboració de cervesa artesanal al Principat, on resideix. Actualment, García impulsa el seu negoci des de l'establiment L'Alternativa, recentment obert, on ofereix varietat de tapes, cerveses i vins.


– En què consisteix la marca &AndBeer??
– És un projecte d'elaboració de cervesa de caràcter familiar. Va néixer l'any 2017, però fins al 2018 no vam treure la primera ampolla. Des de llavors, estem en el mercat amb els nostres productes. Tenim una curta trajectòria, però vam guanyar un premi per la nostra cervesa torrada a Barcelona i hem pogut exportar a diferents llocs.


– D'on neix el seu interès per aquest negoci?
– L'interès sorgeix perquè aquí hi havia una oportunitat molt important de mercat, es consumeix molta cervesa tenint en compte que és un país petit. Ara mateix hi ha tres marques de cervesa andorrana. Crec que la cervesa que està elaborada en el lloc on es consumeix és millor que la que ha de viatjar massa.


–Quina diferència hi ha entre una cervesa artesanal i altres marques més industrials?
– Les cerveses artesanals estan elaborades en quantitats més petites i això proporciona que la qualitat del producte és més personalitzada. És a dir, podem utilitzar matèries primeres de molta més qualitat que les grans marques, que tenen un pressupost més ajustat i es tenen limitar a productes que són més econòmics.


– Amb què hem d'acompanyar una cervesa?
– Ara hem obert L'Alternativa, un establiment propi. Tenim una gran varietat de tapes de qualitat, així com una carta de vins i cerveses artesanals. Fem que la gent pugui maridar cerveses artesanals a la perfecció. Així, creem uns plats perquè la gent pugui gaudir depenent de la cervesa que demanin. Els consumidors estan acostumats a dinar o sopar amb vi, la nostra intenció és que ho facin amb cervesa i donin un valor afegit al producte.


–La seva cervesa conté aigua dels Pirineus. Què té d'especial?
– L'aigua és una part fonamental en l'elaboració, ja que compon més d'un 80% de la cervesa. Per això, la procedència d'aquesta marca molt el caràcter del producte. L'aigua d'Andorra li dóna un toc més especial respecte a altres aigües no tan pures, com poden ser les de grans ciutats o altres comarques.


– A Andorra, hi ha afició per la cervesa?
– La gent cada vegada valora més que els productes estiguin fets aquí i que siguin bons, encara que és cert que estan acostumats a beure cerveses industrials i, a vegades, costa una mica treure'ls de la seva zona de confort. Ara com ara, el mercat continua una mica verd, però gràcies als esforços que estem fent des del sector, estem arribant als consumidors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT