PUBLICITAT

Kenneth Huesca Director Circo Elite

«L’emoció del públic t’ajuda a portar els 10 mesos de gira»

Per Alba Llacuna

El director de Circo Elite, Kenneth Huesca
El director de Circo Elite, Kenneth Huesca

Sota la direcció de Kenneth Huesca, Circo Elite sorprendrà amb el seu espectacle al públic andorrà 
 
–Circo Elite arriba a Andorra amb l’espectacle L’aventura de Romeo, amb què es trobarà l’espectador?
–És la història d’un noi simpàtic i brillant que té el somni de ser un showman; Romeo és un noi senzill i envoltat de persones extraordinàries, com són els amics i la família, que l’ajudaran a fer realitat el seu somni. En aquesta recerca desesperada per buscar l’èxit, a vegades s’oblida de valors autèntics com l’amor i l’amistat. Volem transmetre un missatge al públic que al final l’amor és el que compte.

–I com es plasma sobre l’escenari?
–Ho representem amb un equip de 10 persones, entre acròbates, actors, ballarins i equilibristes. Un espectacle per a tots els públics que agradarà a nens i a adults. És una barreja molt potent amb espectacles aeris, números còmics i galants i, sobretot, molta poesia.

–Com ha sorgit l’oportunitat de representar aquest espectacle a Andorra?
–Ens van trucar directament des del Comú d’Encamp, el conseller de turisme, Nino Marot, i vam veure que podia ser una oportunitat molt maca, ja que mai hem actuat a Andorra. La idea ens va semblar molt bona i vam començar a parlar; en veure que era factible, ens hem posat d’acord molt ràpid per portar-lo. A més, la sala de festes d’Encamp, el teatre està molt bé i ens permet adaptar perfectament el nostre espectacle.

–Què és el més complicat de viure una vida de circ?
–S’ha de lluitar molt, perquè quan surts de gira estàs amb canvis constants, d’hotel, de ciutat, etc. Tot i això, té la part positiva perquè cada ciutat té el seu públic i l’emoció que aquest et transmet és el millor que pot haver-hi i la que et dona l’energia necessària per estar de gira deu mesos a l’any. Ajuda a porta-ho bé.

– I la part més senzilla?
– Al final, el més senzill és actuar. Quan de veritat t’agrada una feina és com si no estiguessis treballant. Nosaltres intentem sempre agafar artistes, actors i ballarins que tinguin moltes ganes de fer aquest tipus d’obra. Quan tu tens ganes i t’agrada el que estàs fent, no hi ha problemes encara que siguin molts viatges i funcions. T’ho compensa tot.

–Els artistes del grup van variant o és un mateix grup?
–Tenim un bloc principal sempre, però, a vegades, hem de canviar perquè alguns artistes o ballarins estan ocupats. Aleshores, els canviem, però sempre deixant la mateixa qualitat i història; podem substituir un artista per un altre, però mantenint el mateix guió.

–Com us ha afectat la Covid?
– Ha afectat. Hem passat moments molt complicats; la cultura en general ha patit una etapa molt complicada, però hem de lluitar i tirar endavant. Aquest és també el missatge que donen en l’espectacle amb Romeo que, tot i les derrotes i els fracassos, segueix lluitant pels seus somnis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT