PUBLICITAT

Carla Nofre Bàtxelor en Direcció Hotelera Internacional

«Cal diversificar l’oferta d'hotels, oferir experiències diferents»

Amb el pare amb negocis de restauració a Madrid i l’àvia gestionant apartaments turístics al Pas de la Casa, era més que probable que la Carla Nofre es decantés per l’hoteleria pel seu futur professional. Per formar-se va triar l’Escola Internacional d’Administració Hotelera Vatel Andorra, on s’ha graduat amb excel·lència aquest mes d’abril. Els estudis, de tres anys de durada, li han permès conèixer millor el sector turístic del Principat. En el futur, no descarta continuar amb el negoci familiar.

Va tenir sempre clar que volia dedicar-se a l’hoteleria?

No, volia estudiar medicina. Tot i que he viscut molt de prop l’hostaleria a través del meu pare i de la meva àvia, mai havia pensat en formar-me perquè no pensava que el meu futur professional estigués en aquest sector. Tot va canviar quan quan vaig conèixer les escoles de formació i tot el que es podia realitzar, i em vaig adonar que era el que realment volia fer.

Els estudis que ha realitzat han tingut una durada de tres anys. En què s’ha format?

Et formen per a ser un bon líder i per saber gestionar tots els departaments que tenen a veure amb aquest entorn professional. El primer any se centra més en la restauració i a partir del segon es toca més l’hoteleria.

Crec que se li ha donat força bé i que li han donat un premi en acabar els estudis.

Sí, el premi a l’excel·lència, que reconeix els bons resultats acadèmics i la implicació i participació durant tota la formació.

Ha pogut fer pràctiques en empreses?

Sí, tots els anys de formació. El primer any, en el departament de sala, bar, cuina; el segon als departaments d’allotjament, recepció i neteja d’habitacions, i al tercer any, les vam fer amb un director d’hotel per conèixer tots els nivells.

I en el seu cas, què es el que més li ha agradat?

L’assignatura de gestió d’empresa era la meva preferida. M’agradaria centrar-me en la direcció i gestió d’empresa i el tracte amb els clients, tot i que també m’interessa la restauració.

Quin tipus de projecte li agradaria dirigir?

Estaria molt bé fer un hotel tipus cabanyes en les pistes de neu, a la zona arbrada, com fan a Suïssa. Crec que s’ha de diversificar l’oferta d’hotels, i la natura pot donar molt de joc. Seria per a turistes que busquen una experiència una mica diferent, al final es tracta d’això, de vendre experiències.

Ara que l’ha pogut conèixer de prop, que li sembla el sector turístic andorrà?

Es nota que hi ha hagut una millora en l’atenció al client, si ho comparem amb el passat. Penso que estem en el bon camí.

Quins punts creu que s’haurien de millorar?

Potser incidiria en la qüestió dels idiomes, sobretot en l’anglès, però en general el nivell de comunicació amb els clients és bo. I pel que fa al servei de restauració, potser reforçaria una mica la formació de protocol.

 

Vatel li ha concedit el premi a l’excel·lència pels seus bons resultats acadèmics.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT