PUBLICITAT

Olga Araújo Psicòloga i voluntària a la Creu Roja Andorrana

«El voluntariat t’ajuda a créixer com a persona»

Per Alba Llacuna

Olga Araújo
Olga Araújo

Primer van ser els Stoplabs, després la recollida d’aliments, l’Olga Araújo s’ha deixat captivar per la Creu Roja Andorrana, on actualment és una de les responsables de la Botiga Solidària.
 
Com et vas decidir fer voluntariat?
–Vaig començar fent voluntariat a la Creu Roja a l’inici del confinament perquè estava sense fer res i soc una persona molt activa. Un dia vaig obrir la web de Govern i vaig fer la inscripció de voluntariat perquè estaven buscant voluntaris sanitaris i jo soc psicòloga. Vaig començar amb els stoplabs i després vaig deixar la meva disponibilitat a la Creu Roja; amb els quals vaig començar al juny amb la primera recollida d’aliments. Després de la segona recollida vaig començar a venir cada dia, en les hores que no treballava, i així és com he anat endinsant-me com a voluntària fins que, actualment, soc responsable de la botiga solidària en el torn de tarda.

Per què t’has decidit a enfocar el teu voluntariat a la Botiga Solidària? Què és el que més t’atreu d’aquest projecte?
– Perquè és el que actualment té més demanda, a causa de la situació que estem vivim, i pel servei que ofereix, de dilluns a divendres, que requereix un equip de voluntaris important per poder dur a terme totes les tasques necessàries.

Quina és l’evolució de la pandèmia que s’ha pogut observar des de la Botiga Solidària?
– A l’inici de la pandèmia, la situació estava més tranquil·la, però com que la cosa s’ha anat allargant en el temps i ha empitjorat, hi ha hagut una major demanda de famílies que necessiten ajuda. D’altra banda, la gent està sent molt solidària i empàtica amb els moments difícils que viuen algunes persones.

Com és la relació entre els voluntaris que esteu a la Botiga Solidària i els usuaris d’aquestes?
– És una relació d’usuari i voluntari; cordial. Tenim un reglament intern pel que fa a l’atenció i al funcionament; a cada usuari se li assigna un número amb el qual tenim la informació relativa al que li pertoca i l’assiduïtat que ha d’utilitzar el servei; tot i això, també cal remarcar que són molts conscients del que els hi toca i mai hi ha hagut cap conflicte.

En l’àmbit personal, què és el que t’aporta estan a la Botiga Solidària?
–Una gran experiència; una experiència increïble que, al no ser originària del país, em permet tenir contacte amb molta gent, de diferents països i amb diferents llengües. Sempre he format part de l’organització en un altre país i, ja és personal, el fet de donar el meu temps i ajudar a les persones que ho necessiten.

Què diries a aquelles persones que tenen temps, però no s’han decidit a fer el pas de fer voluntariat?
–Si la persona té aquest esperit d’ajudar a les persones, que no deixi escapar l’oportunitat; t’ajuda a créixer com a persona i t’omple de satisfacció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT