PUBLICITAT

Andrea Almagro Atleta de bikini fitness

«La lluita és mantenir la dieta el temps que estàs desperta»

Per Vicente Pallarés

Andrea Almagro
Andrea Almagro

Andrea Almagro (Barcelona, 1992) porta sis anys al país com a resident i combina la seva feina amb l’entrenament i la competició a la categoria bikini fitness.
 
–Està preparant alguna competició ara mateix?
–Competeixo a bikini fitness. Això significa que no estic tot l’any competint. M’agrada sortir en la segona temporada, que normalment comença al setembre. El cos porta molta càrrega de treball i una dieta molt estricta i això, per a la salut, no és ideal. Ara, estic amb un petit volum, treballant la hipertròfia i mantenint una línia, amb la qual, si vull anar a competir en dos mesos, puc fer una descàrrega a poc a poc i arribar-hi.

–Com varia l’entrenament i l’alimentació a mesura que s’apropa una competició?
–La dieta, més o menys, sempre és la mateixa perquè són els aliments que a mi em senten bé, però es va reduint la quantitat de carbohidrats i s’ha de beure molta aigua l’última setmana. Entreno cinc dies a la setmana i els altres dos faig càrdio, però la lluita és mantenir la dieta el temps que estàs desperta. És dur perquè hi ha molts estímuls, però és una cosa que escollim nosaltres.
 
–Les despeses d’una dona a l’hora de competir solen ser superiors a les d’un home.
–És més car perquè en aquesta categoria hem de representar la feminitat. El biquini val de 400 a 600 euros, amb joies que ens fan a mida. Cada classe de posing són 65 euros, a més de la perruqueria, el maquillatge... Per a la meva primera competició, potser em vaig gastar 5.000 euros en tres mesos i, a banda, el preparador.
 
–Actualment, molts atletes del món del fitness utilitzen les xarxes socials per a generar ingressos. És l’única via?
–Jo estic competint internacionalment a Europa i vaig fer un Mundial, però encara no tinc la targeta de professional. A escala internacional i quan guanyes una pro card, els tres primers premis són remunerats. Ara, la federació paga alguns campionats i, fins i tot, l’hotel, però no vivim d’això. També he començat amb una marca de suplementació, recomanant-la i oferint codis de descompte, que em dona suport amb els seus productes.
 
– Combina el fitness amb una altra feina?
–Treballo a un call center vuit hores asseguda, el que em permet rendir entrenant. Entreno dues hores i mitja diàries.
 
–Quina és la clau per compaginar uns entrenaments professionals amb la jornada laboral?
–És pur ordre, organització, disciplina i preparar els tuppers del dia. A la feina saben que competeixo i em respecten els caps de setmana i és molt còmode.

–El debats sobre els suplements està a l’ordre del dia. Quina és la seva opinió?
–Estic a favor. Cada tres mesos em faig controls. Ens exposem a baixar nutrients en alguns moments de la preparació i és important tenir un coneixement de les carències utilitzant, per exemple, multivitamínics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT