PUBLICITAT

Xènia Garcia ACTRIU DE CURTMETRATGE I ESTUDIANT DE DOBLATGE

«Treballant el personatge vaig afrontar les meves pròpies pors»

Per Laia Moliné

La Xènia Garcia és actriu de curtmetratge i actualment està ampliant la seva formació amb un curs d’actriu de doblatge a l’Escola de Doblatge de Barcelona. A més es troba treballant en diversos projectes, dos d’ells a Barcelona titulats Adela. Alegría por Soleá i Safe Home, així com un altre a Andorra anomenat Temor.
 
–Quin va ser el camí fins al dia d’avui?
–Als 6 anys vaig començar a descobrir el món dels escenaris. Durant tota la meva infància vaig seguir fent teatre donant vida a personatges molt diversos amb la Mostra de Teatre Jove d’Andorra. Als 8 anys vaig fer el meu primer anunci de televisió Andorra el País dels Pirineus. Abans m’ho prenia com un joc i m’agradava. Com ho trobava interessant vaig fer cursos d’interpretació així com classes de dansa, cant, guitarra i piano. Finalment vaig estudiar art dramàtic a Barcelona.

–Perquè actriu?
–Sempre m’ha fascinat aquest món, tenia clar que jo d’una manera o altra hi havia de formar part. Vaig poder conèixer a alguns actors professionals i a mesura que descobria les diferents possibilitats la meva determinació era més clara. Considero que la cultura ens defineix com a éssers humans. Trobo molt engrescador poder treballar les emocions i transmetre-les. Em considero polifacètica, m’agrada investigar nous personatges però sobretot el fet d’anar-me trobant a mi mateixa,

–En quins projectes està treballant?
–De moment estic en diversos curtmetratges, un d’ells es titula Temor amb Chicrok Producciones que està inspirat en com les dones sempre hem d’estar alerta amb la violència sexual. Em va cridar molt l’atenció i ho vaig acceptar per d’alguna manera denunciar aquesta mena d’atacs a les dones. La idea d’aquest curt és presentar-lo al Festival Ull Nu d’Andorra. L’altre curtmetratge que estem rodant a Barcelona es titula Adela. Alegría por Soleá una història basada en Yerma de Federico Garcia Lorca. La història tracta d’una noia gitana que ha de deixar el seu somni per la pressió de la tradició dels seus, però no en puc donar més detalls.

–Pot parlar-me d’un dels seus projectes de més a prop?
–El més proper que ja està acabat és un altre curtmetratge que es titula Safe Home que vaig rodar al desembre amb la productora Strawberryfilms a Barcelona. És de terror i interpreto a una noia jove que d’alguna manera s’enfronta amb les seves pors. Ara mateix estem pendents de presentar-lo a diversos festivals de Catalunya. Em sento afortunada d’haver interpretat una història en la que tot l’equip creiem que no deixarà indiferent. 

–Quin és el projecte amb el que s’ha sentit més identificada?
–El curtmetratge Safe Home perquè penso que tots tenim alguna por que no la volem explicar o deixar anar. Quan em trobava treballant aquest personatge vaig poder afrontar les meves pròpies pors i això em va ajudar molt. Gràcies a això vaig poder seguir creixent i avançant. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT