PUBLICITAT

Carla Guinot Professora, escriptora

«El confinament no van ser unes vacances per als mestres»

Per Carmen Salas

La Carla Guinot no sap estar-se quieta. A més de professora al Maria Moliner, regenta una botiga de roba vintage, i quan el confinament la va agafar desprevinguda va trobar que la millor manera de donar sortida a tot el que sentia en aquells dies tan confusos era escrivint el seu primer llibre, ‘Hasta el potorro’, una proposta divertida sobre tot el que vam viure aquells mesos protagonitzada per la Mía, el seu alter ego, i que ens presenta a continuació.

Com va sorgir la idea d’escriure el llibre?

És producte de tot el que vaig sentir quan ens van confinar. De cop em vaig trobar a casa, aprenent a tota velocitat un nou sistema d’ensenyament a la vegada que m’havia d’ocupar de la casa i dels meus fills, que encara són petits. Em vaig sentir sobrepassada, necessitava una mica de tranquil·litat, però semblava que no podia ser. Havies de fer-ho tot al mateix temps i bé, és clar.

Hi ha haver algun punt d’inflexió?

Sí. Veure que hi havia companys de feina que ho tenien tot controlat i que jo no podia em feia sentir malament. A més, semblava que havíem de fer moltes coses: fer esport, pastissos, manualitats... Llavors, vaig escriure un post a Facebook i vaig veure que no era l’única que se sentia així.

I va començar a escriure.

Sí. Al principi va ser una mica per esplaiar-me, i anava passant els textos a les meves amigues, que em comentaven que eren molt divertits i que reien molt. L’empenta final me la va donar una companya de l’institut que em va animar a donar-li forma de llibre.

Què trobarà el lector al llibre?

El llibre té 15 capítols on reflexiono sobre diversos temes d’aquells dies: els grups de Whatsapp, els memes, la compra descontrolada, tot el que feia la gent a casa, súper motivada, i que semblava que ho havia de fer tothom, però també parlo de l’estigmatització que crec que vam patir els professors; hi va haver qui ens criticava, com si el confinament fossin unes vacances.

Quan de temps va trigar en escriure’l?

Des de març fins al mes de juny, quan ens van desconfinar.

Com va ser el procés d’edició?

Vaig contactar amb una editorial que publica llibres mitjançant crowdfunding. Vaig recaptar uns de 4.000 euros en un mes, que era el que necessitava.

Quantes persones van col·laborar?

Vaig aconseguir prop de 150 mecenes.

Suposo que sabia que el títol cridaria l'atenció.

No és una paraula que faci servir gaire però, d’una banda, necessitava que captés l’atenció dels possibles lectors, i d’una altra, reflecteix com em sentia en aquells moments.

Quin feedback està tenint dels lectors?

Només et puc dir que ja m’estan demanant la segona part.

L’escriurà?

Ja m’hi he posat (riu).

 

‘Hasta el potorro’ es va publicar a principis de març i es pot adquirir al web de www.libros.com

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT