PUBLICITAT

Montse Valls Mestra, presidenta de l’AAMA i empresària

«L’objectiu de Kamalik és optimitzar el temps de la gent»

Per Laia Moliné

La Montse Valls és mestra, va fer un màster Executive MBA i és coneguda per ser la presidenta de l’Associació Andorra per la Malaltia de l’Alzheimer (AAMA) però avui parla del negoci que va decidir muntar amb una companya, la Flor Pozuelos, que s’anomena Kamalik.
 
–Què és Kamalik?
–Bé, és molt ampli, però ho definiria com que l’objectiu de Kamalik és optimitzar el temps de la gent, i això és el que fem amb qui ens contracta. El que proposem és fer encàrrecs per a qui ho necessiti. Vam començar el dia 1 de febrer i ja hi ha empreses que confien en nosaltres.

–D’on sorgeix Kamalik?
–Kamalik és una idea que sorgeix entre dues amigues. La Flor i jo ens vam conèixer treballant en una empresa i vam veure una el potencial de l’altra i sabíem que en algun moment tornaríem a treballar juntes. Si bé els nostres camins laborals es van separar vam mantenir el contacte i, finalment pensant una mica en les noves necessitats que han sorgit amb la pandèmia se’ns va acudir la idea de crear Kamalik, tot i que haig de confessar que va ser més idea de la Flor que meva.

–Quin és el servei que oferiu a les empreses?
–Doncs tota aquella empresa que vulgui externalitzar la gestió dels seus tràmits ho pot fer contractant Kamalik. En aquest sentit, nosaltres no omplim documents, però sí que anem als llocs on tenen cita com pot ser la CASS, Tributs o a la notaria. Nosaltres tenim cites prèvies diàries per poder cobrir l’hora que necessitin i així tampoc han de perdre temps en demanar cita. D’altra banda també cobrim baixes laborals de la persona que fa els encàrrecs en una empresa.

–Com es poden beneficiar els particulars de Kamalik?
–Respecte als particulars tenim encàrrecs o tràmits puntuals. Pel que fa als encàrrecs ens poden demanar que simplement portem roba a la bugaderia un dia en concret.- Però pel costat dels tràmits ens referim també a tota la qüestió de documentació. És a dir, pot ser que necessitin que anem a Govern per ells, aleshores els fem signar un contracte pel servei i els hi demanem una autorització si cal, que no sempre és obligatòria, i li anem a buscar a on ens comuniqui el que sigui necessari, gestionem el tràmit i li retornem. En aquest sentit, tenim també unes targetes de 10 tràmits o encàrrecs que es poden comprar i es van segellant a mesura que es contracten els nostres serveis.

–Què és ‘Kamisolidaritat’?
–Kamisolidaritat consisteix que tots els col·lectius vulnerables d’Andorra tenen un descompte d’un 10% en els encàrrecs. Ens hem reunit amb diverses associacions i col·lectius socials per exposar-los aquest avantatge i ha estat molt ben rebut.

–Quin significat té Kamalik?
–La paraula d’origen és Camàlic i en el diccionari la seva definició és la persona que es llogava per portar coses d’un lloc a un altre. I ara a Andorra aquesta persona som nosaltres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT