PUBLICITAT

Maria Ruzafa cAntant i estudiant de disseny i il·lustració

«Faig música perquè m’agrada i per mi és l’únic que compta»

Per Laia Moliné

La Maria Ruzafa té 22 anys i està estudiant Disseny i Il·lustració. En l’actualitat té molts projectes oberts, però avui parlarà de Meretz, que és el seu nom artístic com a cantant. Així doncs, Meretz va treure un nou tema anomenat Imaginario el 26 de febrer i, fins ara, està tenint molt bona acollida entre la gent.
 
–Com i quan va començar en el món de la música?
–Fa un any i mig que vaig començar a descobrir la música des de més a prop. És a dir, entre el 2019 i 2020, quan estava estudiant a Barcelona vivia en una zona molt urbana, a la zona del Raval/Macba. Allà vaig conèixer molta gent nova i vam crear un grup musical amb cinc amigues més, però entre una cosa i una altra mai acabavem gravant res. Aleshores, vaig decidir seguir pel meu compte i avançar en solitari.

–Com definiria el seu estil i per què aquesta elecció? Quantes cançons ha publicat?
–Sincerament, no sabria dir quin és el meu estil concret. És urbà, però no crec que es pugui catalogar com a trap ni reggaeton, és una barreja de tots els gèneres que a mi m’agrada i escolto. Al cap i a la fi, sempre acabes traient el teu propi estil inspiran-te en altres. Per un altre costat, de moment només tinc dos temes a Spotify, però en poc temps sortiran coses noves.

–Parli’m d’Imaginario, el nou tema que va sortir el 26 de febrer.
–Imaginario és un tema que vaig escriure i gravar al mes d’octubre de l’any passat. Li tinc estima perquè va ser el primer tema que vaig gravar en un estudi i després d’uns quants mesos el publico. He estat gravant moltes coses durant aquests mesos i ara per fi, ja està tot una mica més a lloc. De moment a la gent li està agradant el que faig.

–Quina és la seva experiència gravant les cançons i en el cas d’Imaginario el videoclip?
–No totes les cançons les gravo igual. És a dir, potser gravo una cançó a l’estudi Level Sound Factory que és d’un amic i ell em produeix tant la base com la veu, però també tinc algun tema gravat amb els auriculars del telèfon mòbil. Sembla irreal, però si coneixes com fer-ho acaba sonant molt bé, tot i que no hi ha comparació possible amb la gravació a l’estudi i el temps posterior de producció. El videoclip també el vaig gravar en aquest estudi.

–Què vol transmetre amb les seves cançons?
–Tot el missatge que hi ha en les meves cançons forma part de vivències que he pogut tenir o que ha viscut gent del meu voltant. Gairebé totes les meves cançons parlen d’amor i desamor. A l’hora d’escriure, m’inspiro en transmetre un missatge a aquelles persones que algun cop s’hagin sentit com jo o pensin de la mateixa manera.

–Com espera que evolucioni la seva carrera?
–Doncs si soc sincera, no ho tinc clar. M’agradaria arribar lluny, però en aquest sentit no tinc pressa. Faig música perquè m’agrada i gaudeixo molt gravant les cançons, ara per ara és l’únic que compta per mi. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT