PUBLICITAT

Sara Bagot Pintora

«Els meus quadres són com unes minivacances»

Per Carmen Salas

@j.solal
@j.solal

La Sara Bagot viu a Andorra des de fa vuit anys. Va arribar seguint un amor, però si es va quedar va ser perquè va trobar un altre d’infinit als paisatges i les muntanyes del Principat. Fa sis anys va recuperar la seva passió d’infància per la pintura per compartir-la amb tothom, i des de llavors encadena exposicions i èxit comercial. I no és d’estranyar, ja que els seus quadres, sempre de colors pastel, proposen un viatge oníric on aigua, sol i arquitectura són una constant que et transporten a un món on no pot succeir res dolent.

Per què Moi?

Vaig començar a pintar des de molt petita i llavors no sabia que havia de signar amb el meu nom i em va semblar que el més lògic era fer-ho així (riu).

I sempre ha pintat?

No, fa sis anys que he reprès la meva passió, que fins llavors estava adormida. Mentrestant a Andorra vaig muntar una immobiliària i de fet he continuat treballant fins fa poc, que vaig prendre la decisió de concentrar-me en exclusiva a pintar per poder-li dedicar el 100% del meu temps.

I què li va fer tornar a agafar els pinzells?

Vaig tenir la necessitat d’enviar un missatge d’amor mitjançant aquests paisatges imaginaris, per donar a la gent un espai on poder escapar-se dels problemes quotidians.

La setmana passada va inaugurar l’exposició ‘Sublime and Silence’ al vestíbul d’Illa Carlemany. Què ens trobarem?

Es tracta d’una sèrie vuit pintures de petit i mitjà format, creades durant la pandèmia amb el fil conductor de l’arquitectura. Són paisatges d’estiu de cases amb piscines amb alguns elements que deixen entreveure si estan habitades o no. Els colors pastel donen ajuden a crear la il·lusió d’un oasi imaginari al qual poder fugir.

És la seva primera exposició?

No, és la sisena. A Andorra he exposat també a The Embassy, al refugi de Sorteny o al restaurant Coma, tot i que on més he exposat ha estat a Toulouse, a dues galeries d’art. Fins fa poc ho organitzava tot jo, però ara tinc un agent que s’encarrega de totes les gestions.

Quin feedback té amb la gent que veu les seves exposicions?

En general, rebo el que busco en crear les obres: que els paisatges els transporten a llocs més tranquils, que són com unes minivacances.

On es venen més el seus quadres?

A França, i també molt a Eïvissa. I fa un parell de setmanes vaig vendre un quadre a una col·leccionista d’Andorra.

La crisi sanitària mundial no l’ha afectat en aquest sentit?

Tot el contrari. La gent va aprofitar el confinament per redecorar les seves llars i vaig vendre moltíssims quadres.

Quins són els seus propers projectes?

A més d’una exposició a Dubai i la preparació d’una nova col·lecció, vull ser mare, una altra gran creació.

 

L’exposició ‘Sublime and Silence’ es podrà veure a l’Illa fins al 15 de març.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT