PUBLICITAT

Ona Vicente Cantant, actriu, ballarina i productora

«Professionalment, la pandèmia m’ha obert una nova porta»

Per Laia Moliné

L’Ona Vicente és actriu de teatre, teatre musical i improvisació, així com fotògrafa i productora. La podríem definir com una artista polifacètica que amb la pandèmia s’ha reinventat i ara ofereix classes privades en línia de cant, actuació, composició i dicció. Des del 2013 es troba instal·lada a Nova York on va formar-se i ha trobat un ambient professional per a desenvolupar-se plenament.
 
–Veient la quantitat de disciplines que domina, quina és la seva formació?
–Vaig estudiar teatre musical, el que suposa aprendre cant, actuació i ball. A més vaig aprendre piano, que sempre m’havia agradat, i composició. D’altra banda vaig decidir estudiar fotografia i producció a escala teatral i cinematogràfic per a completar la meva formació.

– Com es definiria artísticament?
–Em considero cantant, actriu i ballarina, en aquest ordre. Abans de la pandèmia estava escrivint i produint espectacles meus. També em trobava interpretant obres dramàtiques i de cant d’altres autors, així com d’obres còmiques, ja que l’any anterior a la pandèmia m’havien agafat al Magnet Theater per a ser una de les seves actrius d’esquetx fixes.

–Parlant de Nova York, com i per què?
–Volia estudiar teatre musical i tenir l’oportunitat de veure món i viure experiències en cultures diferents. Aleshores, el 2013 vaig marxar d’Andorra i valoro molt positivament els vuit anys que porto a Nova York.  La gent de la ciutat és molt acollidora i es donen moltes oportunitats per a qui les busca. Certament, és un bon lloc per a viure.

–Ha pogut desenvolupar els projectes que s’havia proposat?
–La veritat és que sí. He tingut moltíssima sort es podria dir. L’època anterior a la Covid-19 estava realitzant-ne molts, des d’obres de teatre, fent esquetxos amb el meu equip un cop al mes i diverses improvisacions. Així mateix, he produït obres i curts i, durant la pandèmia, també he produït uns tres o quatre vídeos musicals per artistes locals.

–La pandèmia la va afectar professionalment? S’ha reinventat?
–Professionalment, la pandèmia m’ha obert una nova porta que mai pensava que s’obriria. He començat a ensenyar cant i altres coses relacionades amb la veu i les arts, però tot en línia i està anant molt bé. Abans ensenyava a alguns alumnes en persona, ja que no tenia temps perquè fos un treball a jornada completa, però ara estic molt contenta ensenyant online. Jo no diria reinventat, ja que puc treballar amb música i teatre de totes maneres. De fet quan els escenaris reobrin tornaré però mantindré les classes.

–Quin és el seu futur pròxim?
–Tinc en previsió un show en línia del nostre equip d’esquetx, una classe grupal de cant en un dels teatres d’improvisació més importants de Nova York i, estem produint i editant un vídeo musical per una cantant de R&B de Brooklyn. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT