PUBLICITAT

Enric Mumbardó streamer

«Li dedico moltes hores a fer ‘streaming’ perquè m’encanta»

Per Helder Alves

Enric Mumbardó Adam (26 anys), més conegut com a Kickcore, és un jove andorrà al qual la seva passió pels videojocs el va portar a retransmetre les seves partides del joc Apex Legends, a la plataforma de contingut en línia Twitch.

–Com es va iniciar al món de les retransmissions de videojocs en línia?
–Tot es va iniciar al març, amb la quarantena. Abans jo ja jugava a videojocs, però amb tant temps lliure pel confinament vaig començar a retransmetre les meves partides.  Vaig veure que tenia traça per a això i que hi havia bona interacció amb els meus seguidors, per aquest motiu vaig decidir seguir retransmetent a la plataforma. Jo a part tinc una feina, però sí que li dedico moltes hores a fer streaming perquè m’encanta.
 
–Es pot viure únicament de retransmetre les teves partides en línia o s’han de complementar amb altres fonts d’ingressos?
–Jo crec que si, però a llarg termini. És impossible viure d’això en menys d’un any, perquè es necessita molt suport i molt feedback per part dels teus seguidors. Hi ha molts streamers que viuen de només retransmetre en directe, però ells porten molts anys treballant en el seu canal i ara estan rebent els beneficis de tot l’esforç. 

–I vostè pot viure d’això?
–Jo de moment no, tinc una feina i em prenc Twitch com un hobby, però si un dia el meu canal creix exponencialment, el més possible és que em dediqui exclusivament a fer directes, perquè la veritat és que m’ho passo d’allò més bé.
 
–Quin contingut retransmet al seu canal?
–Sobretot emeto partides d’Apex Legends que és un joc que va sortir fa dos anys, i és bastant nou, per això a la gent li agrada. Aquest és el contingut principal del meu canal, però no és l’únic, a vegades faig directes parlant amb els espectadors i contestant preguntes. En altres ocasions retransmeto les meves sessions de música. No em limito a fer només un tipus de contingut, perquè si un dia el joc m’avorrís o la seva popularitat baixés molt, sens dubte buscaria un altre contingut que fer. Per sort hi ha moltíssims videojocs i coses per a retransmetre.

–Quins projectes de futur té per al canal?
–De cara al futur seguiré amb el canal tal com està, jugant a l’Apex Legends i fent col·laboració amb altres streamers. Però més endavant jo i la meva parella tenim pensat crear un canal conjunt en Twitch, perquè canals de parelles hi han molt pocs a la plataforma i seria molt innovador.

–Consells per a qui vulgui iniciar-se al món de les retransmissions en línia?
–El més important és la constància perquè és molt difícil que la gent et conegui en un principi, però un cop que ja et coneixen és més fàcil créixer. I sobretot que no s’ho prengui com un treball, començar costa moltíssim i és molt frustrant, per això ha de ser un hobby i ha de ser divertit, perquè si no t’ho passes bé els espectadors ho noten. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT