PUBLICITAT

Maria Soto Responsable del Cicle de cinema de muntanya i de viatges

«Al cicle pots parlar amb els protagonistes de les expedicions»

Per Carmen Salas

La Maria Soto porta 38 anys treballant al Comú d’Ordino, principalment en iniciatives turístiques i esportives, i coneix millor que ningú el cicle de cinema de muntanyes i de viatges que s’organitza a la parròquia. Aquest any arriba a la seva tretzena edició des que el fan conjuntament amb el Comú de La Massana, no en va, va ser la seva creadora l’any 1997 com a cinema a la fresca en una versió estiuenca que aviat va passar a l’hivern. Una cita ineludible per als amants de la muntanya, l’aventura i els viatges en totes les seves variants.

Amb quin objectiu va néixer el cicle?

Som un país muntanyenc i Ordino sempre ha tingut una vinculació molt estreta amb els esports de muntanya. Vam ser els primers en organitzar la travessa de muntanya La Massana-Ordino o el primer triatló andorrà. Com vam detectar que l’interès anava a més, vam decidir portar professionals que expliquessim en primera persona les seves experiències, i per fer-ho més interessant vam proposar-los que portessin material audiovisual, i va ser un èxit.

Quin és el tret distintiu del cicle?

Que a més de veure les projeccions pots parlar directament amb els protagonistes de les expedicions o viatges. Això agrada molt als assistents perquè poden resoldre molts dubtes.

Com s’organitza el cicle i es fa la selecció de convidats i temàtiques?

Primer de tot, ens basem molt en les inquietuds del públic. Això fa que el cicle sempre inclogui la realitat de cada moment. A partir d’aquí ens arriben propostes tant de gent que realitza expedicions, viatges i proves esportives com de les cases comercials i dels nostres col·laboradors, com Esports Viladomat o la Fundació Himalaïa. Tenim un entorn tan lligat al món de la muntanya que és relativament fàcil trobar projectes interessants. De fet, el més complicat és tancar el calendari perquè el cicle de cinema coincideix amb la temporada forta d’expedicions i competicions.

Què trobarem a l’edició actual?

Tindrem el fotògraf i alpinista Javier Camacho parlant de la seva expedició a l’Everest; la Núria Picas repassant la seva trajectòria esportiva, i una projecció sobre el fons marí de Costa Rica, entre d’altres.

Sergio Mingote havia de ser un dels convidats.

Sí, havia de venir a explicar l’expedició durant la qual malauradament va perdre la vida i hem volgut homenatjar-lo amb una xerrada que farà un amic seu.

La muntanya té els seus riscos. A vegades les expedicions es cobren vides.

Evidentment. De fet la projecció que va fer Cathy O’Dowd dijous passat anava precisament sobre aquests riscos i com saber mesurar les forces a l’hora de fer-los front. No només es tracta de fer cim.

 

Les sis sessions del cicle, es fan a l’Auditori Nacional (Ordino), i al teatre de les Fontetes (La Massana), del 18 de febrer al 24 de març

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT