PUBLICITAT

Boris Ruiz Monitor d’activitats i col·laborador de "gymvirtualcenter"

«Internet és el futur i, amb la situació actual, té més sortida»

Per Laia Moliné

Boris Ruiz
Boris Ruiz

El Boris Ruiz és un dels entrenadors de l’equip de col·laboradors de Gymvirtual, la plataforma digital d’esport de la creadora de contingut Patry Jordán. La plataforma ofereix entrenaments gratuïts i de pagaments amb l’objectiu d’apropar l’esport a tothom. En l’actualitat compagina la seva feina a Gymvirtual amb el Centre Esportiu d’Ordino, on és monitor de sala d’activitats dirigides.
 
–Com vas començar amb Gymvirtual?
–Els meus amics em van fer arribar una oferta de treball que havien vist a una plataforma d’Andorra i, tot i que al principi estava una mica indecís, vaig pensar que no perdia res si enviava el currículum. Certament, vaig tenir molta sort perquè a l’endemà ja m’havien respost que els interessava el meu perfil. De fet, a la mateixa resposta, m’informaven del que hauria de fer.

–En què consisteix la feina?
–A crear contingut per a Instagram en forma de videos perquè la gent pugui entrenar i també tenen una plataforma en línia anomenada Gymvirtualcenter que és on estan tots els col·laboradors i monitors. Entre tots els que hi formem part hi ha professors de pilates, de yoga, de ball, fisioterapeutes, entre altres. Concretament la meva tasca és fer classes dirigides, a través de la web, en relació amb la musculació i la pèrdua de pes. Primer em comuniquen quantes classes haig de preparar pel mes següent i un cop les he preparat, pujo a casa de la Patry Jordán i gravo les classes. Després s’editen i es pengen a la plataforma. 

–Quina és la teva valoració de la feina que portes a terme amb la plataforma?
–Molta feina, és a dir, hi ha molt treball darrere del que finalment s’acaba veient en les publicacions. De fet, no només és la plataforma perquè tens l’instagram, telegram, facebook, el fòrum del gymvirtualcenter, i has d’estar constantment actiu afegint nou contingut. A més has de respondre comentaris, ajudar a la gent, entre moltes altres tasques. Jo sóc un treballador més, però hi ha molta gent fent esforços perquè tot acabi sortint de forma adequada. A més si tens una altra feina com jo, encara és més complicat.
–Com valoraries el retorn de la gent envers el teu treball?
–El que m’agrada de la comunitat esportiva en la qual estic és que sempre et responen i estan agraïts. El públic que tinc és sobretot de Sud-Amèrica i et donen molt suport, t’animen a seguir i t’agraeixen molt la teva feina. Aquest fet compensa moltes vegades el fet de l’existència de haters que sempre n’hi ha a tot arreu i s’ha d’evitar que t’afecti. 

–Balanç final. Comparant la teva feina al Centre Esportiu d’Ordino i a Gymvirtual, quina de les dues triaries en un futur?
–Veient la situació actual, escolliria Gymvirtual perquè internet és el futur i a la llarga té més sortida. Si bé és cert que m’agrada l’aspecte humà, és a dir, el contacte amb la gent que comporta la meva feina al Centre Esportiu d’Ordino. Les plataformes digitals no poden substituir de cap de les maneres aquest apropament amb la gent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT