PUBLICITAT

Sandra González Maquilladora

«Quan estic maquillant una clienta perdo la noció del temps»

Per Carmen Salas

Antonio Miralles
Antonio Miralles

Sandra González és una jove maquilladora que va arribar a Andorra fa dos anys des del seu poble de Badajoz, San Vicente de Alcántara, per treballar de dependenta en una de les botigues de cosmètica més reconegudes d’Andorra. Formada amb professionals com Alberto Dugarte i Maria Arteaga, actualment combina la feina a NYX Cosmetics amb el treball de maquilladora, que dona a conèixer a través de les xarxes socials (@brochasdecoloressgr).

Quins requisits ha de tenir un bona maquilladora?

Per a mi és fonamental tenir empatia amb la persona a qui vas a maquillar, saber escoltar-la per saber el que vol; el que per a una és natural per a una altra pot ser anar massa maquillada.

És diferent treballar amb una pell jove que amb una madura?

Sí, totalment, però també depèn molt de cada cas. Hi ha vegades que una pell madura pot estar millor hidratada que una pell jove perquè hi ha molta gent jove que no se la cuida perquè pensen que no ho necessiten i és un gran error.

En què es fixa a l’hora de maquillar a algú?

En l’harmonia del seu rostre, i a partir d’aquí ja començo a treballar amb la pell; de fet és el més important, preparar-la bé abans de maquillar. No pots treballar bé una pell que no està ben hidratada.

Quines són per a vostè les tres regles per anar ben maquillada?

No utilitzar mai una base de maquillatge d’un to diferent al de la teva pell. Fer servir una bona màscara de pestanyes que fa més grans els ulls i obre la mirada, i posar-te una mica de coloret per donar lluminositat al rostre.

Les dones ens deixem aconsellar en qüestió de maquillatge?

Normalment la clienta arriba amb una idea clara del que vol, però com a professional jo l’haig de saber guiar i recomanar-li el que crec que l’afavorirà més segons l’esdeveniment pel qual vol maquillar-se, i sobretot segons el tipus i to de pell que té.

Té algun producte fetitxe?

El llapis de celles. Per a mi és un producte que no pot faltar a l’hora de maquillar perquè ajuda molt a donar personalitat al rostre.

Què és el que més li agrada de maquillar?

M’agrada molt veure i l’efecte que el maquillatge té en les clientes quan es veuen al mirall. Escoltar els seus comentaris del tipus «Quin canvi!» o «Aquesta no puc ser jo!». Apart d’això, diria que em relaxa molt. Quan maquillo perdo la noció del temps.

Quines són les tendències per a la propera la primavera?

Pel que fa als llavis es porten els tons més naturals i una mica perfilats. Com continuem amb les mascaretes, es potenciaran els ulls amb l’ús d’eyeliners que fugen del negre.

Consell a les dones a l’hora de maquillar-se?

El que sempre dono: menys és més. Amb una màscara de pestanyes, una mica de coloret i un color suau als llavis podem estar divines.

 

S’ha encarregat del maquillatge de la portada del proper número de la revista EF Style.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT