PUBLICITAT

Matías Basterrechea Porter del CE Carroi

«En general, a la Lliga Multisegur hi ha bastant nivell de porters»

Per Vicente Pallarés

Matías Basterrechea treu de porta.
Matías Basterrechea treu de porta.

Matías Basterrechea (La Plata, 1994) és el porter del CE Carroi, escollit per EL PERIÒDIC com a millor guardameta de la primera volta de la Lliga Multisegur. El jugador va començar a la pedrera de l’Estudiantes i va passar per Defensa y Justicia, dos clubs argentins de renom. Després de jugar a la Segona Divisió del seu país, va marxar cap a Europa a jugar a la Tercera espanyola i a Itàlia, amb un breu periple a les regionals argentines a causa de la mort del seu pare, abans d’aterrar al Principat.


 
–Com se sent estant en aquest 11 ideal? Ho esperava?
–Encara no conec molt aquesta lliga. La vaig coneixent dia a dia. Em vaig sorprendre molt, però quan em vaig assabentar em va fer molta il·lusió.

 

–Malgrat no conèixer molt la lliga, ja ha jugat un cop contra cada equip. Quins altres porters destacaria?
–Durant els partits em centro més en el que faig jo i els meus companys que en el rival, però crec que el porter de l’FC Santa Coloma ha fet molt bones aturades i contra l’Inter em va agradar molt el porter que va entrar al segon temps (José Antonio Gomes). En general, la lliga té bastant nivell de porters. Són tots molt complets. Per això, també em va sorprendre estar en l’11. De fet, al Carroi el tècnic diu que els dos porters tenim molt bon nivell.

 

–Ezzejjari també sortia a l’11. Per a un equip com el Carroi amb l’objectiu de la permanència ha de ser un luxe tenir un davanter així...
–A l’inici del campionat, no apuntàvem a la salvació, sinó a intentar quedar el més amunt possible. Per les circumstàncies (tres punts perduts per alineació indeguda), no vam acabar la primera volta en una situació favorable, però el 9 que tenim és el pitxitxi de la primera volta i és el davanter que vol tothom per a complir objectius, ja sigui un títol o la salvació.

 

–L’equip va començar molt endollat i sembla que en els últims partits ha experimentat una davallada. Com ho explica?
–Des de l’inici la plantilla sempre ha sigut molt curta. Érem uns 14 jugadors i així és bastant difícil. Vam donar dos cops grans contra l’Inter i l’FC Santa Coloma que ens permeten respirar, però hi ha coses més enllà de l’àmbit futbolístic. Intentarem entrenar, treballar i seguir endavant de la millor manera possible per tal d’assolir millors resultats.

 

–Molts cops es compara el nivell de la Lliga Multisegur amb el de la Tercera Divisió espanyola. Amb quina categoria de l’Argentina podria comparar-se?
–És una cosa relativa perquè a l’Argentina hi ha moltíssim futbol. Abans de venir, vaig estar jugant a una lliga regional i l’equip on jo estava podria competir tranquil·lament amb qualsevol d’Andorra, però allà hi ha moltes categories. A nivell professional, considero que un equip de la quarta categoria està per sobre dels de la lliga.

 

–Creu que s’ha d’apostar més pels jugadors sud-americans a Andorra?
–Sí, i per a ells és una porta a Europa perquè no té les restriccions de la resta si no ets ciutadà europeu (extracomunitari).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT