PUBLICITAT

Adrián Ramírez Xef pastisser i Escultor

«De petit li deia als meus pares que volia fer pastissos»

Per Helder Alves

Adrián Ramírez (1993) és el xef pastisser del restaurant Diamant, del cuiner Nandu Jubany. És reboster des de petit i crea escultures de xocolata de diversos edificis emblemàtics.
 
– Quina és la seva motivació per dedicar-se a la rebosteria?
–Des de petit m’ha agradat aquest món, jo li deia als meus pares que volia fer pastissos i és un matÈria que sempre tenia al cap. Mai he estat un gran estudiant, però quan vaig començar a estudiar rebosteria estava molt motivat, fins i tot vaig deixar de fer altres activitats com jugar a futbol, però la rebosteria sho mereix. Encara segueixo amb ganes d’aprendre, per anant pujant a poc a poc esglaons i arribar a ser una figura important al sector.

–Quin és el seu procés de treball a l’hora de fer una escultura de xocolata?
–Bàsicament em centro en la idea que vull fer, per exemple, la Sagrada Família. Per construir-la vaig haver de buscar imatges de l’edifici i dels seus plànols. Una altra part difícil és trobar motlles per fer determinades parts de l’escultura com les torres, per això vaig haver de crear-los jo mateix utilitzant una impressora 3D. La veritat és que van ser cinc mesos de bojos.

–Quines són les majors dificultats que va trobar a l’hora de treballar amb xocolata?
–La xocolata, a part de ser un ingredient, també es pot tractar com un material a trevés d’un procés de temperatures, que fa que el puguis manipular de tal forma que a baixa temperatura es mantingui durant anys. Per exemple, la Sagrada Família encara és a la botiga en la qual la vam exposar i ja fa tres anys que es va fer.

–Quins projectes té entre mans?
–L’any passat vaig marxar a Austràlia i tenia pensat fer l’edifici Q1, que és l’edifici més alt d’Austràlia, amb xocolata, però per culpa de la pandèmia vaig haver de tornar, tot i això, és un projecte que m’agradaria realitzar. Per altra banda, m’he posat en contacte amb la direcció de diversos edificis emblemàtics d’Andorra per fer una escultura, perquè sento que li dec una al meu país.
–Per què va decidir marxar a Austràlia a treballar?
–Sempre m’ha agradat evolucionar i quan vaig notar que estava estancat en el meu ofici, volia fer un canvi. I em va sortir l’oportunitat de viatjar a Austràlia per a aprendre anglès, i no m’ho vaig pensar. Per sort de seguida vaig trobar feina de pastisser. La veritat és que vaig  anar completament a cegues, però per sort tot va anar molt bé. 
 
–Té un canal de YouTube on puja receptes?
–La idea d’obrir un canal de YouTube va sorgir durant el confinament. Vaig començar a fer vídeos a Instagram i a la gent li van agradar molt. Llavors vaig fer el salt a YouTube amb el canal PetitPastryChef, on pujo vídeos de pastisseria amb un toc d’humor, perquè la gent aprengui a fer postres fàcils i ràpids. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT