PUBLICITAT

Daniel Aristot Borrás Membre del patronat de la Fundació Armor

«Som flexibles per ajudar segons el que passa en cada moment»

Per Carmen Salas

Daniel Aristot Borrás forma part de la tercera generació de la família Aristot que des del 2017 es troba al capdavant de la Fundació Armor, una entitat creada al 1999 per Manela Mora Font, la seva àvia, amb l’objectiu d’aportar diners al Comitè Nacional d’Andorra per la Unicef. Actualment, la fundació ha diversificat les seves accions per portar a terme projectes al Principat.

Qui està actualment al capdavant de la Fundació Armor?

La tercera generació de la família, entre els quals em trobo, juntament amb el meu germà Jordi, que és el president, i els meus cosins. La fundació la va crear la meva àvia al 1999, després va agafar el relleu la meva tieta i des del 2017 ho fem nosaltres.

Vostè quines funcions té?

Porto l’organització de les reunions del patronat, l’ordre del dia, i faig el seguiment de les inversions financeres, que són les que proveeixen de fons econòmics la fundació.

Que suposa per a vostès continuar amb el llegat de la seva àvia?

Molta il·lusió pel seu llegat, però amb la mentalitat d’adaptar-nos als nous temps. Actualment, hem diversificat els projectes de la fundació. Tots els cosins són molt actius, ens reunim cada dos mesos, i una de les primeres coses que vam decidir va ser que tot i que les accions a favor d’Unicef es continuarien fent, volíem encetar altres tipus d’iniciatives, com per exemple la que van fer fa unes setmanes per a la Creu Roja andorrana.

De què es tracta?

Els vam lliurar un xec de 6.000 € perquè ells decidissin on feien més falta els diners en aquests temps de pandèmia. Es tracta d’una donació puntual. Ens agrada ser flexibles per ajudar segons el que està passant en cada moment.

També han iniciat accions a llarg termini, com el finançament d’un edifici d’habitatges per a persones en risc d’exclusió social.

Sí. La nostra incorporació va coincidir amb que havíem de decidir que fer amb un solar que teníem a Ciutat de Valls; finalment el vam destinar a fer apartaments per a gent amb pocs recursos en col·laboració amb Govern. Nosaltres el construïm i Govern el gestionarà. L’únic que vam demanar és que els locals de la planta baixa es destinessin a associacions sense ànim de lucre.

Com valora la tasca que fa la fundació?

És molt gratificant quan veus el resultat de la teva ajuda. Això ens dona força per ser imaginatius i trobar nous projectes. La meva àvia va ser una de les fundadores d’Unicef Andorra i el meu avi de la Creu Roja andorrana, amb la qual cosa podríem dir que el tema d’ajudar el portem a l’ADN.

 

La fundació està construint un edifici d’habitatges per a gent amb pocs recursos que estarà enllestit a finals del 2022.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT