PUBLICITAT

Abou Ba Educador professional del Punt 400

«Les cartes intergeneracionals són per combatre la soledat»

Per Oriol Costa

Abou Ba
Abou Ba

Abou Ba treballa com a monitor-educador al Punt 400 de la Massana i és qui lidera el projecte de correspondència entre joves i padrins, entre molts altres.
 
–Quina és l’activitat principal del Punt 400?
–El Punt 400 és un espai extraescolar que ha posat el Comú de la Massana. És un espai on els joves vénen després de l’escola i els oferim assessorament per ajudar-los a cercar feina o per fer un currículum. També tenim un espai on fan tallers, un espai de dinamització i espais informàtics on es poden connectar a internet, per fer deures o simplement passar-s’ho bé.

–Quina edat tenen els joves que hi van?
–La joventut comença dels 12 fins a 35, però nosaltres treballem majoritàriament amb joves de 12 a 30 anys.

-Hi participa molta gent major de 18 anys?
–Sempre que passen dels 18 anys, l’afluència comença a baixar, però és normal perquè ja han entrat en el món laboral i tenen uns horaris diferents. Igualment, a aquest col·lectiu de joves adults els oferim activitats on poden afegir-se fora de l’horari habitual. Per exemple, l’any passat vam fer tallers de cuina a partir de les 21.00 hores perquè tinguessin un espai on desenvolupar-se i seguir fent coses que els agrada.

–Què són les cartes intergeneracionals?
–És una iniciativa que ve de la consellera social del Comú de la Massana. Ens va semblar una idea molt maca, perquè nosaltres tenim un lligam molt gran amb els avis. El projecte és per combatre la soledat que té molta gent gran i per potenciar al jovent a l’escriptura i a la lectura. Ja sap que ara estan més a gust amb l’ordinador, però pels padrins, rebre una carta seva és una emoció forta.

–Quines altres activitats intergeneracionals fan? 
–Des de la creació del Punt 400 de la Massana, l’any 2009, sempre hem pensat que seria interessant a escala parroquial fer activitats intergeneracionals. Des de llavors, cada tercer dimecres del mes de desembre fem un quinto on gent jove i gent gran es troben. Hem fet un Rummikub, que és un joc per desenvolupar la memòria i també vam fer una sortida conjunta de dos dies a Port Aventura, joves i grans. Aquest any hem fet un sopar al Prat de la Cot i, durant el confinament, els joves de la parròquia, es van mobilitzar per anar a fer la compra als padrins.

–Per què és important un punt pels joves a la parròquia?
–A la Massana hi ha mesos on fa molt fred, on la gent necessita un espai per desenvolupar-se i, a més a més, tenir un suport de monitors professionals que estan al seu costat per escoltar els seus neguits, resoldre dubtes o simplement passar-ho bé entre amics. Així, nosaltres fem la prevenció de tot aquest jovent que si no fos perquè estan al punt jove potser estarien al carrer, tindrien més problemes i això podria donar peu a comportaments inadequats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT