PUBLICITAT

Jonathan Gonzalez president de l’Associació Frikis Andorra

«Estem en l’època daurada de la cultura ‘friki’; cada cop som més»

Per Helder Alves

Jonathan Gonzalez
Jonathan Gonzalez

Jonathan Gonzalez (1992) és el president de l’Associació Frikis Andorra, una agrupació que gairebé arriba a la dècada de vida al Principat i que cada cop atrau a més persones intrigades en el món del frikisme. També és el vocalista del grup AniimA.
 
–L’associació es va crear el 2012, fa gairebé 10 anys... Com ha evolucionat en tot aquest temps?
–El temps ens ha fet més ambiciosos i amb més ganes d’esdeveniments més grans. Vam començar sent una associació amb quatre amics que només volíem fer activitats a Andorra, i hem passat a ser una part del país fent col·laboracions anuals amb el Saló del Còmic de la Massana, participant en diversos esdeveniments amb Andorra Telecom, amb Cinemes Illa Carlemany...

–President de Frikis Andorra, vocalista d’un grup i una feina a temps complet. Com ho gestiona per no tornar-se boig?
–La resposta és poques hores de son i aprendre a gestionar molt bé el temps, perquè cada apartat de la meva vida no afecti la resta. Però quan tens il·lusió en uns projectes com és el meu cas, treus temps d’on no hi ha i gaudir del que fas.

–A part d’aquestes col·laboracions, quan es reuneixen quines activitats solen fer?
–La nostra activitat estrella són els dimecres frikis. Aquesta idea va sorgir per un membre de Frikis Andorra va proposar fer una quedada setmanal. Bàsicament juguem a diferents jocs de taula o de cartes, alternant entre sessions de poca durada per als membres més casuals, i altres sessions més llargues que solen ser de rol. Encara que la pandèmia ens ha obligat a aturar momentàniament aquestes activitats, però estem impacients per tornar-hi.

–Per qui està format Frikis Andorra?
–El millor de tot és que no tenim un únic tipus de membre, hi ha de tot. Gent des de 18 anys fins a membres de 40 o 50 anys. A les nostres activitats venen pares, fills, germans... Estem en l’època daurada de la cultura friki, cada cop som més i això és gràcies al fet que sempre que ens reunim procurem que tothom s’ho passi bé. 
–Com els ha afectat la pandèmia global?
–Ha provocat que frenéssim en el nombre d’activitats organitzades, perquè el nostre objectiu sempre ha estat reunir a gent en un mateix espai per gaudir i passar-ho bé. Tot i això, hem intentat seguir la nostra activitat en línia. Per exemple, durant la quarantena vam començar a fer quedades en línia per jugar sobretot a videojocs multijugador al nostre canal de Twich, a Everlastream, els dimecres per no perdre la tradició i animar a qui vulgui passar-hi.

–Quins projectes tenen planejats?
–L’actual situació ens ha capgirat els plans, l’última gran col·laboració que vam fer va ser l’any passat. Teníem pensat evolucionar el dimecres frikis i fer un pas més en enllà amb el Rolmingo, una quedada setmanal per qui vulgui endinsar-se més profundament en els jocs de rol. Només vam poder fer dues sessions  abans de la quarantena.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT