PUBLICITAT

Paul-Alexandre Nicolas fundador i CEO de Moanin Gallery

«Dono a conèixer l’art que m’agrada, majoritàriament urbà»

Per Carmen Salas

En Paul-Alenxandre és un apassionat de l’art urbà des de jove, pràcticament des que va venir a viure a Andorra fa més de 20 anys. Tant, que després de passar per una escola de negocis va treballar a Artsper, una de les plataformes digitals de compravenda d’art més importants del món on va aprendre tot el que des de fa cinc anys aplica a la seva pròpia galeria d’art online, on també assessora en adquisicions i organitza la comunicació d’activitats culturals.

Per què va crear Moanin Gallery?

Mentre treballava a Artsper, em vaig adonar de les grans possibilitats de negoci que ofereix internet per accedir a l’art i al 2016 vaig crear Moanin (www.moaningallery.com), una galeria d’art online amb un catàleg fix d’artistes que promovem a les xarxes socials, i les obres dels quals exposem en galeries però també en llocs atípics com un restaurant o una nau industrial. Visc el meu somni de promoure l’art que a mi m’agrada, majoritàriament urbà, amb arrels al carrer, però també als tallers artístics.

Què ha de tenir un artista d’art urbà per treballar amb ell?

El rol de galerista és molt interessant perquè s’expressa a si mateix a través de la seva selecció d’artistes. Crec que és una qüestió d’intuïció, un gust personal i de la relació que s’estableix amb l’artista.

Hi ha gent que encara no considera l’art urbà com a art. Què en pensa?

Afortunadament això està canviant. L’art urbà ha democratitzat l’art, ja que es pot veure al carrer. Ara, les obres subhastades més importants són d’art urbà contemporani. Actualment, l’art urbà és molt més acceptat i fins i tot les institucions públiques o els museus aposten per artistes d’streetart.

Què em pot dir dels artistes urbans andorrans?

No hi ha un moviment tan potent com per exemple a París o Barcelona, però això també està canviant. L’any passat vam organitzar l’Street Art Festival, conjuntament amb el Comú d’Escaldes, amb molt d’èxit.

L’any passat va posar en marxar dos projectes molt interessants: Solidaritart i unes instal·lacions artístiques en espais urbans. Com van sorgir?

Solidaritart va ser una plataforma que vaig crear en unió amb artistes residents a Andorra per recaptar fons per lluitar contra la Covid-19. Va ser una oportunitat única per ajudar i per treballar amb artistes que potser en d’altres circumstàncies no hauria pogut. Ara estem preparant una segona edició oberta als artistes andorrans o residents que vulguin col·laborar.

I el projecte d’instal·lacions artístiques en espais urbans que va muntar amb l’arquitecte i fotògraf andorrà Miquel Mercè?

L’objectiu és fer instal·lacions que ajudin les persones a relacionar-se d’una altra manera amb l’entorn urbà en la situació actual. Ja hem presentat diversos projectes a entitats culturals i han agradat molt.

 

Està enllestint la segona edició de Solidaritart per recaptar fons per lluitar contra la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT